Diyarbakır'ın 5 ilçesinde seçim çalışması

Diyarbakır'ın 5 ilçesinde seçim çalışması
BDP'li eş başkan adaylarının Diyarbakır'ın ilçelerinde seçim çalışmaları sürüyor. Yenişehir, Silvan, Lice, Bağlar ve Bismil'de seçim bürosu açılışı, köy ziyareti ve halk toplantıları coşkulu geçiyor.

DİYARBAKIR - BDP'li eş başkan adaylarının Diyarbakır'ın ilçelerinde seçim çalışmaları sürüyor. Yenişehir, Silvan, Lice, Bağlar ve Bismil'de seçim bürosu açılışı, köy ziyareti ve halk toplantıları coşkulu geçiyor. 


YENİŞEHİR 

BDP Yenişehir İlçe Örgütü, Aziziye ve Şehitlik mahallelerinde iki seçim bürosu açarak, büro sayılarını 11'e çıkardı. Açılışa BDP Yenişehir Belediye Eş Başkan adayı Selim Kurbanoğlu, BDP Yenişehir İlçe örgütü, Barış Anneleri Meclisi, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Büro açılışında kitle sık sık "Bijî Serok Apo", "Bijî Amed", "Şehît namirin", "Şahin Öner ölümsüzdür" sloganları attı. Büro açılışlarında konuşan açılışlarında Kurbanoğlu, "Bugün 10 ve 11'inci seçim büromuzu Aziziye ve Şehitlik mahallemizde açıyoruz. Burada propaganda yapmaya gerek yoktur. Burası Şahin Öner'in mahallesidir. Biz yürekten sizi selamlıyoruz. Bizler barış anneleri önünde saygıyla eğiliyoruz. Bunu bilsinler ki Kürtler asla geri adım atmayacaktır. Dicle ve Fırat şahit olsun ki Kürtler özgürlüklerinden asla geri adım atmayacaklardır. Yılardır halkımız dili, kimliği ve kültürü için mücadelesini sürdürmektedir. Gün Kürtlerin günü olacaktır. Mücadelemiz kardeşlik mücadelesidir. Mücadelemiz özgürlük mücadelesidir. Amed üzerinde büyük oyunlar oynanılmak isteniyor. Bilmiyorlar mı burası Amedtir? Burası Kürdistan'ın kalbidir. İnanmak istemeyenlere buradan sesleniyorum. Buyurun gelin Şehitliğe, Aziziye bakın, gelin Amede bakın. Biz 30 Mart'ta sandıklara giderken neyi seçeceğimizi çok iyi biliyoruz. Bu seçimler Kürtler için bir referandum olacaktır. 2014 seçimleri Kürt halkının Ortadoğu'da özgürleşeceği bir seçim olacaktır. Her zaman olduğu gibi yine tek parçayız" dedi. Halaylar ve zılgıtlar eşliğinde seçim bürolarının açılışı yapıldı.

SİLVAN 

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarını sürdüren eş başkan adayları Yüksel Bodakçı ve Melik Şah Teke hafta sonunda da çalışmalarına devam ederek köy köy, mezra mezra gezmeye devam ediyor. BDP ilçe binasında bir araya gelen ve aralarında BDP Belediye Eş Başkan adayları Yüksel Bodakçı ve M. Şah Teke, BDP ilçe örgütü eş başkanı Kerem Canpolat, BDP belediye meclis adayları yanı sıra çok sayıda yurtta, BDP bayrakları ile süslenmiş onlarca aracın bulunduğu konvoy ile köyleri ziyaret etti. BDP bayrakları ile süslenmiş köy girişinde PKK, KCK ve BDP bayrakları, alkışlarla, büyük bir coşku ve sevinçle karşılanan heyet anons aracının çaldığı seçim şarkıları eşliğinde halaylar çekti. Çekilen halaylar esnasında sık sık "Bijî Serok Apo" ve "Bijî berxwedana YPG" sloganları atıldı. Büyük bir coşku ile süren seçim çalışmaları kapsamında Karahacı (Bayîk), Darköprü (Aslo), Alibey (Mîreliya), Sarıbuğday (Pîrema), Bağdere(Başnîq), Akçak (Melekan), Topçay (Muluksara), Kaya (Qeya) köyleri yanı sıra Alibey ve Darköprü köylerine bağlı Mala Dayê ve Gündüzler (Nehê) mezralarına ziyaret gerçekleştirdi.

BİSMİL 

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, "Özgür yönetimle özgür kimliğe" şiarıyla devam eden seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında Seyrantepe Mahallesi'nde bulunan Seçim bürosu verilen bir konserle açılışı gerçekleştirildi. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterlerin asıldığı büro açılışına Bismil Belediye Eş Başkan adayları Cemile Eminoğlu, Resul Sarı, BDP Bismil İlçe Başkanı Tufan Tunç, Bismil MEYA-DER temsilcilerin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Bismil Belediyesi Aram Tigran Kültür Sanat Merkezi'nde faaliyet yürüten Koma Dengê Aram, Koma Keskesor müzik gurubun sahne aldığı açılış konserinde çalınan müzikler eşliğinde kitle halaylar çekti. Çalınan şarkılara eşlik eden kitle sık sık "Bijî Serok Apo" sloganı attı. Saatlerce verilen konserin ardından seçim bürosunun açılış kurdelesini yaşamını yitiren HPG Askeri Konsey üyesi Ertem Karabulut'un (Numan Amed) annesi Remziye Karabulut, Bismil Belediye Eş Başkan adayları Cemile Eminoğlu, Resul Sarı kesti. Alkış ve zılgıtlar eşliğinde gerçekleştirilen büro açılışın ardından kadınlar Bismil Belediye Eş Başkan adayı Cemile Eminoğlu ile hatıra fotoğrafı çekmesi ise dikkat çekti. 

BAĞLAR 

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, BDP Bağlar Belediye Eş Başkan adayları seçim çalışmalarını seçim bürosunun açılışıyla devam etti. Bağlar Belediye Eş Başkan adayları Birsen Kaya Akat ve Eşref Güler ile BDP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ve BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın katıldığı seçim bürosunun açılışı, yurttaşların yoğun katılımıyla şölene dönüştü. Eş başkan ve beraberindekileri davul zurna ile karşılayan kitle sık sık "Bijî Serok Apo" sloganlarını haykırdı. Seçim bürosunun açılışında konuşan BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin Kürt halkı için bir referandum olduğunun altını çizerek, "30 Mart'ta bizler rengimizle seçime damga vuracağız. Yapılacak seçimler bizim için belediyeyi kazanmak değil, bir referandumdur" dedi. Bağlar Belediye Eş Başkan adayı Eşref Güler, yeni bir dönemin başladığını belirterek, tüm Kürtlerin birlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini altını çizdi. 

LİCE

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 30 Mart seçim çalışmaları kapsamında köy ziyaretleri ve meclis açılışları devam ediyor. Lice'nin Yaprak (Tutê) Köyü'nde köy meclisi açılışına katılan Lice Belediye Eş Başkan adayları Rezan Zuğurli ile Harun Erkuş ve BDP yöneticileri yanı sıra yüzlerce yurttaş yaptıkları törenle Köy Meclislerinin kuruluşunu ilan etti. Meclis kuruluşunun ardından Eş Başkanlar törende kısa bir konuşma yaptı. "Demokratik özerkliğin temel taşları olan halk meclislerinin Örgütlü toplum olma yolunda önemli bir çizelgedir. PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Özgürlüğüne kavuşması için mücadele edeceğiz. BDP olarak ve Eşbaşkan adayları olarak amacımız oy almak belediye başkanlığı kazanmak değildir. Bu mücadeleyi bu seviyeye getiren bu halkın kedisiyse bizde halkın özgürlüğü için çalışacağız" ifadelerini kullandı. yapılan konuşmaların ardından halayler çekilerek köy meclisinin kuruluşu kutlandı. Buradan ayrılan eşbaşkanlar Şexan(Gürbeyli) ve Melê(Yönlüce) köylerinde yurttaşlarla halk toplantıları düzenledi. 

(DİHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.