Diyarbakır’ın bilim çocukları

Diyarbakır’ın bilim çocukları
Diyarbakır Mehmet Sabri Güzel İlkokulu, İstanbul’da yapılan Türkiye Robot Şampiyonası’nda ‘En İyi Sunum Ödülü’ alarak bölgeye ve kente bilimsel anlamda önemli bir başarı kazandırdı.
Saffet Azbay

Diyarbakır Mehmet Sabri Güzel İlkokulu, İstanbul’da yapılan Türkiye Robot Şampiyonası’nda ‘En İyi Sunum Ödülü’ alarak bölgeye ve kente bilimsel anlamda önemli bir başarı kazandırdı. Okul Müdürü İrfan Koçyiğit ”Elde ettiğimiz başarıyı Diyarbakır halkına armağan ediyoruz” dedi.

Bilim Kahramanları Derneği tarafından bu yıl 14’üncüsü organize edilen robot turnuvası İstanbul’da yapıldı. Ünlü oyuncu Hakan Bilgi’nin sunduğu turnuvaya 11 ilden 36 okul katıldı. Diyarbakır’ı Yenişehir Öğretmen Mehmet Sabri Güzel İlkokulu temsil etti.

Turnuvada ‘En İyi Sunum’ ödülünü kazanan Öğretmen Mehmet Sabri Güzel İlkokulu önemli bir başarıya imza attı. Okulun bu başarısı Diyarbakır’da sevinçle karşılandı.  Okul Müdürü İrfan Koçyiğit, örnek bir ekip çalışması ortaya koyarak bu başarıya ulaştıklarını söyledi.

‘Başarının sırrı ekip ruhu oldu’

Okul müdürü Koçyiğit, bu tür turnuvaların öğrencilerin eğitim hayatına farklılık katmasının yanında başarı çizgisini yukarı taşımada da çok etkili olduğunu belirtti. Başarının ekip işi olduğuna dikkat çeken Koçyiğit, “Başarının sırrı ekip ruhuyla hareket etmemiz oldu. Tek başımıza bu noktaya gelmedik. Bu başarıda emeği geçen başta Yenişehir Kaymakamımız Sayın Serdar Kartal beye, idarecilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Bu başarıyı gösteren öğrencilerimizi de yürekten kutluyorum. Bu başarıyı Diyarbakır halkına armağan ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.