Diyarbakır’ın ilk diplomalı fotoğrafçısı Süer, Romanya yolcusu

Diyarbakır’ın ilk diplomalı fotoğrafçısı Süer, Romanya yolcusu
Katıldığı uluslararası yarışmalardan son bir yılda 3 altın, 3 bronz madalya, çok sayıda mansiyon ve yüzlerce sergileme ödülü kazanan, Diyarbakır’ın ilk diplomalı fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer, Romanya’nın Bihor bölgesinde bir hafta sürecek bir foto

Diyarbakır’ın ilk uluslararası diploma ve unvanlı fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer, Çin’den sonra bu kez Romanya’dan bir resmi davet aldı. Süer, dünyanın 7 ülkesinden seçilen bir grup ünlü fotoğraf sanatçısı ile bir hafta sürecek bir çalışmaya katılmak üzere Perşembe günü Romanya’nın Oradea kentine gidecek.

Başta Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu FIAP olmak üzere 5 uluslararası federasyon ve dernek tarafından tanınan ve bu kurumlar tarafından diploma ve unvanlar verilen Fotoğrafçı Mehmet Masum Süer, birkaç ay once, merkezi Çin’de bulunan Uluslararası Fotoğrafçılar Birliği IUP tarafından, Çin’de yapılan bir çalışmaya dünyadan seçilmiş 10 fotoğrafçı arasında davet edilmiş ancak ekonomik sıkıntı ve destek bulamama yüzünden gidememişti.

Son bir yılda katıldığı uluslararası yarışmalardan 3 altın ve 3 bronz madalya, çok sayıda mansiyon ile yüzlerce sergileme ödülü kazanan fotoğrafçı Süer, bu kez Romanya’nın Bihor ilinde bir hafta sürecek ve dünyadan 7 ülkeden seçilen ünlü fotoğrafçıların katılacağı bir fotokamp ve workshop davet edildi. Bu çalışma, Oradea şehrinin Kent Konseyi, Fotoğraf Derneği Varadinum ve Uluslararası Fotoğrafçılar Birliği ile Bihor Araştırma ve Geliştirme Ajansı tarafından düzenleniyor. Kampa, Singapur’dan Vincent Liew, Hindistan’dan Vinod Chauhan, Almanya’dan Silvana Retter, Romanya’dan Rucsandra Calin, Polonya’dan Tomasz Okoniewski, Sırbistan’dan Istvan Virag, Polonya’dan Kozlowski Lukasz, Romanya’dan Varadinum Fotoğraf Kulübü Başkanı Ovi. D. Pop ve Dernek Koordinatörü Adela Rusu ile Türkiye adına da Mehmet Masum Süer katılacak.

Tarihi ve turistik güzellikleriyle ünlü Bihor bölgesinde 3-9 Ağustos günleri arasında farklı mekan ve bölgelerde fotoğraf çekimi yapacak olan fotoğrafçılar bilgi alış verişinde bulunacak. Mehmet Masum Süer, maddi imkansızlıklar yüzünden Çin’e gidemediği için çok üzüldüğünü ancak Romanya’dan gelen daveti kabel ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Bu tür çalışmalar uluslararası fotoğraf camiasında çok önemseniyor ve ilgi çekiyor. Çünkü sonuçta bir seçim yapılıyor ve davet ediliyorsunuz. Bu çalışma benim için de çok önemlidir. Beni bu çalışmaya layık görerek davet eden Varadinum Fotoğraf Kulübü Başkanı Ovi D. pop ve Koordinatör Adela Rusu’ye teşekkür ediyorum. Farklı ülkelerden fotoğrafçı arkadaşlarla tanışacak, birlikte fotoğraf çekimleri yapıp bu fotoğraflar üzerinde konuşacağız. Bilgi ve düşyünce alış verişleri olacak. Her birimiz geldiğimiz kentlerimizi ve ülkelerimizi birbirimize anlatacak tanıtacağız. Bu anlamda da önemli bir fırsat…”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.