Diyarbakır'ın katı atık sorunu çözüme kavuşuyor

Diyarbakır'ın katı atık sorunu çözüme kavuşuyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, toplanarak kent dışında bulunan açık alanlara dökülen katı atıkların, kapalı bir şekilde muhafaza edilerek, ayrıştırılıp geri dönüşümünün sağlanacağı katı atık projesinin tanıtım resepsiyonunu yaptı.

Dilek SEZER

Resepsiyonuna Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Fırat Anlı ile Gültan Kışanak, DBP İl Eşbaşkanı Hafize İpek ile kentte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Proje tanıtım filminin gösterimiyle başlayan resepsiyonda konuşan Anlı, yıllardır bekledikleri projenin hayata geçecek olmasının yarattığı mutluluğu paylaştı. İpek ise parti belediyelerinin ekolojik ve toplumun sorunlarına cevap olan projeler gerçekleştirmesinden duyulan memnuniyeti dile getirdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tarafından geliştirilen katı atık dönüşüm projesi tanıtımı kokteyline katılanlara proje tanıtılarak; bu  proje ile günde bin ton katı atığın bertaraf edileceği belirtildi. 

Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Sevindik Mahallesi'nde kurulacak olan tesisin projesi, kentteki 11 belediyeyi kapsarken, proje ile günde bin ton katı atığın bertaraf edilmesi planlanılıyor. Aynı zamanda ambalaj atıklarının geri dönüşümünün de sağlanacağı proje için 100 milyon TL harcanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.