Diyarbakır’ın onur konuğu olarak katıldığı 83. İzmir Enternasyonel Fuarı açıldı

Diyarbakır’ın onur konuğu olarak katıldığı 83. İzmir Enternasyonel Fuarı açıldı
Dünyanın en köklü uluslararası genel ticaret fuarlarından İzmir Enternasyonal Fuarı,83’üncü yılında Onur Konuğu Kentleri İlimiz Diyarbakır ve Malatya'nın katılımıyla açıldı.

 

İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Resmi Açılış Seremonisineİzmir Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Mauritius Cumhuriyeti Sanayi, Ticaret ve Tüketicinin Korunması Bakanı Eks. Cader Sayed-Hossen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak,TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu,Hindistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eks. Rahul Kulshreshth, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı AhmetSayar ile çok sayıda milletvekili, üst düzey bürokratlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, belediye bürokratları ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

diyarbakir-1-001.jpg

Diyarbakır; Kurumlar, Esnaflar ve Oteller-Seyahat Acenteleri olmak üzere üç bölümde,1000 m2’lik alanda tanıtımını gerçekleştirmeye başladı.

Konsept olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası Adayı Diyarbakır Surları teması kullanılarak 10 gün boyunca kentin ve tüm değerlerinin tanıtımı yapılmaya devam edilecek.

diyarbakir-2-001.jpg

Yerli ve yabancı turistlerin  Türkiye’nin gidip görmedikleri şehirlerini daha yakından tanıması ve fuara katılan ülkelerin temsilcilerine Türkiye’nin başka kentlerini, Anadolu’nun o uçsuz bucaksız zenginliğini pek çok yönüyle gösterebilmek açısından “Onur Konuğu İl” uygulamasıyla 83. Yılında Malatya ile beraber katılan ilimiz Diyarbakır standına fuar ziyaretçileri büyük ilgi gösterildi.

diyarbakir-3.jpg

 

diyarbakir-7.jpg

İzmir Valisi Mustafa Toprak,Mauritius Cumhuriyeti Sanayi, Ticaret ve Tüketicinin Korunması Bakanı Eks. Cader Sayed-Hossen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Hocaoğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve daha birçok ziyaretçiİlimizin standını ziyaret etti. Ziyarette Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile birlikte ilimizi temsil eden bürokratlarhazır bulundu.

diyarbakir-4.jpg

diyarbakir-8.jpg

Standımızda ziyaretçilere yöresel yemeklerimiz ikram edildi ve ilimizi temsil eden hediyeler verildi.

diyarbakir-5-001.jpg

 

diyarbakir-9.jpg

 

Tarihi, kültürü, doğası, iklimi başta olmak üzere birçok şehrin sahip olduğu özelliklerin tümünü yüreğinde barındıran Diyarbakır’ın turizm organizasyon ve fuarlarıyla tanıtılmasının oldukça önemli olması münasebetiyle fuar alanı,şehrimizi görmemiş ve görme fırsatı bulamamış olanların şehrimizin binlerce yıllık geçmişinin sırlarını taşlarında ve kitabelerinde barındıran büyük bir kültür hazinesi  olduğunu görmeye gelenlerle dolup taştı.

diyarbakir-6-001.jpg

 

diyarbakir-10.jpg

Diyarbakır’ın yerel kültüründen,  mahalli yemeklerine, el sanatlarından, örf ve adetlerine tüm yönleriyle İzmir Enternasyonal Fuarı’nda  ziyaretçilerle buluşmasının yanı sıra şehrin tarihi ve kültürel değerlerinin kentle özdeşleşmiş ürünleri de sergileniyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.