VİDEO- Diyarbakırlı avukat KPSS’de Türkiye birincisi

VİDEO- Diyarbakırlı avukat KPSS’de Türkiye birincisi
VİDEO- Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, Diyarbakırlı avukat Muhammed Acar, 2018 KPSS’de P3 puan türünde Türkiye dördüncüsü, Hukuk dal sıralamasında da Türkiye birincisi oldu.  Avukatlık ruhsatını alan Acar atama bekliyor.

Berçem Kartal /Özel

Genç avukat Acar, sınava hazırlanan arkadaşlarına öneride bulundu. Acar, “ Düzenli ve sistematik şekilde çalışsınlar. Bu Başarı bir iki aylık çalışma ile elde edilecek değil. Uzun bir süreli ve sistematik bir çalışma ile ancak başarıya ulaşabilirler. Sınava giren çok sayıda kişi var ama atanan kişi sayısı çok az. Gittikçe rekabet artıyor bu yüzden daha çok çalışmalılar.”dedi.

whatsapp-image-2019-02-11-at-3.55.57-pm.jpeg

Diyarbakırlı genç avukat Muhammed Acar,  yaklaşık 6 aylık çalışma ile alanında Türkiye birincisi olurken, KPSS adaylarına yönelik olarak, “İstikrarlı çalışırlarsa başarıya ulaşabilirler” mesajını verdi.

muhammed-acar-(4)-k.jpg

İş imkânımız az ekonomi derdimiz çok!

Avukatlık mesleğindeki hızlı artışa ve bu artıştan kaynaklanan sorunlara değinen Acar,  “Avukatlık mesleğinde her yıl yüzde 20 artış var ve buna bağlı olarak iş imkanı azalıyor. Geçen sene Diyarbakır barolar birliğinin yayınlamış olduğu bilgilere göre yaklaşık bin 100 / bin 200 avukat varken şimdilerde bin 500’ü buldu. Önümüzdeki senelerde 2 bini geçecektir. Buna bağlı olarak iş imkanları gittikçe azalıyor. Diyarbakır’daki birkaç tane hukuk bürosu bütün dosyaları elde tuttuğu için geriye kalan dosyaları genç meslektaşlara paylaştırıyor. Bu durum ekonomik anlamda ciddi sıkıntılara sebep oluyor. Almış olduğumuz hukuk eğitimini ne yazık ki pratikte uygulayamıyoruz. Ekonomik açıdan biran önce kendimizi devlet kurumuna atma peşindeyiz. Diğer meslektaşlar için benzer sorunlar devam ediyor. Mesleğe atılsanız da işsizlik durumu var. Avukatlık mesleğinde otomatik atama sistemi (OCAS) var. Oradan avukatı olmayan kişilerin avukatlığını yapıyorduk. Artık avukat sayısındaki artıştan dolayı bu pay da azaldı. Bir sene önce avukatlık mesleğine başlayan bir arkadaşım aylık dört, beş dosya alırken bu dosya sayısı ikiye kadar düştü. Yakında ise bu sayı bire düşecek. Buradan gelen para da tatmin edecek miktarda değil. Avukatlık mesleğinde yaklaşık yüzde 50’ ye varan bir vergi sistemi var. Spotaj, Baro kesintileri gibi. Kazandığımız para yarıya indirildiği için parasal anlamda da ciddi sorunlarımız oluyor.” diye belirtti.

muhammed-acar-(8).jpg

Türkiye birincisi olsan bile mülakatta elenebilirsin!

Adalet Bakanlığının avukatlık mesleğindeki yığılmaya ilişkin yapacağı çalışmalara değinen Acar “Bakanlığın bu konuda çalışmaları var. Avukatlık sınavı getirip nitelikli hukukçular yetiştirilsin diye ama iş işten geçmiş artık. Yapılacak olan sınav da içinde bulunduğumuz mevcut durumu değiştirmeyecektir. Merkezi atamada mülakata tabi tutulmuyoruz ama açıktan alımlarda Türkiye birincisi olsanız bile mülakatta elenebiliyorsunuz. Bugün okumuş olduğum bir haber de fizik öğretmenliğinde Türkiye 1.si olan arkadaşımız ne yazık ki mülakatta elenmiş, bu bizim başımıza da gelebilir.” İfadelerini kullandı.

Düzenli ve istikrarlı çalışılırsa başarıya ulaşılır!

Başarılı avukat Acar sınavlara hazırlanacak olan meslektaşları için şu önerilerde bulundu: “Sınava hazırlanan arkadaşlarıma önerim, düzenli ve sistematik şekilde çalışsınlar. Bu Başarı bir iki aylık çalışma ile elde edilecek değil. Uzun bir süreli ve sistematik bir çalışma ile ancak başarıya ulaşabilirler. Sınava giren çok sayıda kişi var ama atanan kişi sayısı çok az. Gittikçe rekabet artıyor bu yüzden daha çok çalışmalılar.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum