Diyarbakırlı Doğaseverlerin de artık bir evi var

Diyarbakırlı Doğaseverlerin de artık bir evi var
Diyarbakır Doğa Sporları Klubü bünyesinde hizmet veren, yamaç paraşütü, bisiklet, dağ yürüyüşü, kayak, su altı dalış ekiplerinin de artık bir evi var.

 Hafta sonu doğa sporuna gönül verenlerin katıldığı bir törenle Dicle Kent Bulvarı'ndaki Doğa Evi, hizmete açıldı.

Pazar günü saat 13.00'da düzenlenen sade bir törenle hizmete açılan Doğa Evi, çevreye ve hava temizliği konusunda da önemli bir merkez konumunda. Sigara, alkol ve benzeri tütün ürünlerinin yasak olduğu merkezin açılışı nedeniyle, Doğa Evi'nin önünde dağcı sporcular çadır açarak, gelen konuklara, her sporcu kendi alanında bilgi verdi. 

Aynı zamanda sosyal bir tesis görevi görecek Doğa Evi'nde, bundan sonra eğitim ve uygulamalı çalışmalara da ev sahipliği yapacak.

Diyarbakır Doğa Sporları Klup Başkanı Abdurrahim Ekin, doğaya gönül vermiş herkesi spor yapmaya davet ederek, "Doğa Evimiz'de ilk dağcılık eğitimimizi Çarşamba günü vermiş olacağız. Spora gönül vermiş her Diyarbakırlı, yada bölgedeki her insanı davet ediyoruz. Konusunda uzman arkadaşlarımızın öncülüğünde spor yaparken çevremizi de tanıma fırsatı sunuyoruz. Klup bünyesinde dünya ve Türkiye genelinde derece yapan arkadaşlarımız var. Yeni sporcuların yetiştirilmesi konusunda her türlü imkanı sunmaya hazırız. Şu an, sualtı dalma, bisiklet, yamaç paraşütü, dağ yürüyüşü ve da tırmanışı alanında spor yapan yüzlerce arkadaşımız var. Herkesi burada spor yapmaya davet ediyoruz. Çarşamba günü de bu anlamda ilk eğitimimizi vermeye vereceğiz, ilgilenenleri bekliyoruz" dedi. 

Cigerxwin Kültür Merkezi karşısındaki Poli Apartmanı altında hizmet veren Doğa Evi'nin açılışı sırasında Başkan Ekin ve sporculardan Nurullah Eza, konuklara kulüp çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.