Diyarbakırlı Gazeteciler ‘Göç ve Mültecilik’ seminerine katılacak

Diyarbakırlı Gazeteciler ‘Göç ve Mültecilik’ seminerine katılacak
Basın-Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Diyarbakır İl Müdürü Melik Akaslan, Antalya’da yapılacak olan ‘Göç ve Mültecilik’ seminerine kentte bulunan gazetecilerin de katılacağını açıkladı.

 

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD)’nin koordinasyonu ile düzenlenen “Göç ve Mültecilik Konularında Bilgi ve Farkındalık Arttırma” projesi kapsamında, Antalya’da basın mensuplarına yönelik bilgilendirme ve eğitim seminerleri verilecek.

İlk seminer yapıldı

3 milyon 250 bin civarında Suriyeli ve 400 bine yakın Iraklı, İranlı ve Afganistanlı sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye’de, mülteci algısının medyada doğru biçimlendirilmesi; göç yönetimi konusunda doğru terminoloji kullanılmasının yansıra doğru haber yapımının önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen seminerlerin birincisi, yaklaşık 150 basın mensubunun katılımıyla 20-22 Ekim tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. İkinci seminer ise 27-29 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Diyarbakır’dan katılım olacak

Seminer hakkında kısa bir açıklama yapan BYEGM Diyarbakır İl Müdürü Melik Akaslan, Diyarbakır Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü’nün organizasyonuyla 27-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan ikinci seminere, Diyarbakır’dan yerel gazete çalışanları, yerel radyo ve televizyon yetkilileri ile ulusal medya temsilcilerinin katılacağını belirtti.

Dilek AKIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.