Diyarbakırlı gençler 'Engelleri Kaldıran' sergi açtı

Diyarbakırlı gençler 'Engelleri Kaldıran' sergi açtı
“Kadrajımda Engel Yok” diyen liseli gençler, görme engelli arkadaşlarının hayallerini canlandırıp fotoğraflarını çekti.

TİGRİS HABER - Fotoğrafların lansman açılış sergisi, okudukları Diyarbakır Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin bahçesinde geniş katılımla yapıldı. Açılışa Diyarbakır il Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mehmet Bulut’un yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı. Açılış kurdelesini Ali İhsan Aslan görme engelli okulu öğrencileriyle birlikte kesmeleri dikkat çekti.

Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan öğrenciler; Azize Meryem Eminoğlu, Esma Aksoy, Zehra Akboğa, Nergiz Karadeniz, Zeynep Asya Yeşilçayır, Meryem Gündüz, Azra Telci, Sümeyye Dila Ekin, Nur Yıldız Karabulut, Zehra Tez ve Merve Fidantek, Diyarbakır Sinema Ofisinden Yönetmen Feyzi Baran ve Senarist Kamil Kahraman’dan Temel Fotoğrafçılık Eğitimi, Hikaye ve Senaryo yazma eğitimleri aldı. Ali İhsan Aslan Görme Engelliler Ortaokulunda bulunan görme engelli çocuklarla bir araya gelen öğrenciler görme engelli öğrencilerin hayallerini yazarak bu hayalleri canlandırıp fotoğrafını çekti.

Konuyla ilgili konuşan Proje Koordinatörü Büşra Baran, ‘Kadrajımda Engel Yok’ projesinin Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Desteklenen ve Diyarbakır Sinema Ofisi’nin Sponsoru olduğu bir SADA projesi ve bu proje ile görme engelli çocukların hayallerinin fotoğrafa dönüştüğünü ifade ederek, “Bu proje sonrasında öğrencilerimiz hem oradaki arkadaşlarıyla gönül bağı kurmuş oldu. Hem de kendi günlük rutinlerinde belki farkına bile varmadan yaptıkları ufak şeylerin aslında hayal edilebilecek bir şey olduğunun farkına vardılar. Bu da onların hayatlarına dair farkındalıklarını geliştirdi beni en çok mutlu eden nokta burası.” diye konuştu.

Diyarbakır Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Yıldız Özateş ise, Öğrencilerin bu sergi için çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Kendi elleri ile okul bahçesini sergi alanına çevirdiler. Bu gün projenin açılış sergisiydi ve ziyaretçilerin fotoğraflara ilk tepkileri inanılmaz güzeldi. Bu güzelliğin mimarları var tabiki bu sebeple; Desteklerinden dolayı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Diyarbakır Sinema Ofisine, Kapılarını bizlere açan Ali İhsan Aslan Görme Engelliler Okulu Yönetimine, Projemizin koordinatörü Büşra Baran hocamıza ve sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf öğrencisi olan Zeynep Asya Yeşilçayır; “Çok mutlu ve heyecanlı hissediyorum, proje açılışı da çok güzel geçti. Verdiğimiz emeklerin karşılığını görmek gerçek çok güzeldi. İnsanlarında bu projeye bu kadar çok ilgi duymaları bizi daha çok heyecanlandırdı. Çok güzel ve devamını gelmesini istediğim bir proje oldu.” Dedi.

Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf öğrencisi olan Esma Aksoy ise, “benim konuştuğum görme engelli öğrenci uzaya gitmek istiyordu. Uçakların sesinden etkilenmişti, uçaklardan gelen bu sesi bir şekilde uzay araçları ile bütünleştirmişti. Kendisince en büyük sorun orada nefes alıp alamayacağı sorunuydu. Ayrıca kedileri çok seviyordu bu öğrenci. Kedisiyle birlikte uzaya neden gidemesin diye düşündüm ve hikâyesini yazdım. Sonrasında ise arkadaşlarımızla birlikte bu sahneyi canlandırdık” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.