VİDEO - Diyarbakırlı gençlerin boks tutkusu

VİDEO - Diyarbakırlı gençlerin boks tutkusu
Diyarbakırlı Türkiye MuayThai - KickBoks Milli Takım Antrenörü, MuayThai ve Boks Sporu Federasyonunu İl Temsilcisi Mehmet Çerçel, Diyarbakır'da genç erkek ve kızların MuayThai ve kick boks sporuna yönelik artan bir ilgileri olduğunu belirtti

Özel haber Şeyhmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Diyarbakırlı genç kız ve erkekler, korunmak için bireysel savunma sporuna yönelmeye başladı. MuayThai ve Boks Sporu Federasyonunu İl Temsilcisi Mehmet Çerçel, gençlerin bu spora yönelmesi için çaba içerisinde olduklarını söyledi.

bokds2.jpg

2021 yılında katıldıkları turnuvada Serhat Dernek adlı sporcularının 4 maç kazanarak, milli takıma katılma hakkını kazandığını hatırlatan Çerçel, "İlimizde boks branşından Milli takıma giren ilk ve tek sporcumuz. 2023 yılında da bir sporcumuz katıldığı Türkiye Şampiyonasında yarı finale kaldı. Bu yılda çalışmalarımız bu yönde devam edecektir. Hedefimiz Diyarbakır'ı Dünya ve Avrupada en iyi yerlere getirmek ve oralarda temsil etmektir.

boks-3.jpg

Açılacak her spor salonu uyuşturucuya vurulmuş bir darbedir. Diyarbakır'da uyuşturucu kullanım yaşı 12-13'lere kadar düşmüştür. Spor yapan çocuk sigara bile içmez. Gençleri spor salonlarına bekliyoruz" dedi.

"Kadınlar, kendilerini savunmak için boks öğrenmesi gerek"

Altı ay önce boksa başlayan 16 yaşındaki Elif Kubat, babasının zoruyla geldiği salonda, sporu çok sevmeye başladığını söyledi. 6 aylık bir çalışma sonrası Türkiye şampiyonasına hazırlanan Kubat, "Spora başlamamın en büyük nedeni, son günlerde artan tacizler ve kadınlara yönelik şiddet oldu. Genel olarak ek bir güçten yararlanıyoruz ama öncelikle kadınların kendilerini korumaya ihtiyacı var. Kadınların, boks ya da her hangi bir spora başlamalarını öneriyorum.

boks-1.jpg

Ayrıca bu sporu profesyonel anlamda da yapmayı düşünüyorum. Sadece bir zorunluluk değil aynı zamanda zevk aldığım için de bu sporu yapıyorum. Fen Lisesinde de öğrenim görüyorum. Normal liselere göre daha zor olmasına rağmen sporu okulla aynı anda yürütebiliyorum. Bu açıdan hiçbir sıkıntı yok. Kadınlara kendilerini savunmayı öğrenmelerini öneriyorum. Bunun için herhangi bir dövüş sporuna başlamalılar" diye konuştu.

"Hedefim milli takıma girmek"

Diyarbakır'a ilk kez boks branşında madalya kazandıran sporcusu Mehmet Halil Kolay ise, boks sporu ile arasının hiç iyi olmamasına rağmen babasının, zayıflamak için kendisini salona getirdiğini söyledi. İsteği dışında başladığı boksu şu an çok sevdiğini ve bu alanda büyük başarılar elde etmek istediğini anlatan Kolay, "Bu spora babamın tavsiyesi ile yöneldim. Kendi isteğimle de bu spora başladım. Ben istemeseydim gelmezdim. Hedefim, milli takımda maç yapmak, madalyalar kazanmak. Gençler hedeflerini büyük tutsunlar. Hedefler çalışarak kazanılır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.