DİYARBAKIRLI İŞ ADAMLARI ALMANYA’YA GİDİYOR

DİYARBAKIRLI İŞ ADAMLARI ALMANYA’YA GİDİYOR
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Diyarbakır Sanayici ve İş insanları Derneği (DİSİAD) organizasyonu ile 20’i aşkın işveren, Diyarbakır-Frankfurt uçak seferinin başlayacağı 19 Haziran’da Almanya’ya gidecek.

 

Aralarında DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DİSİAD Başkanı Burç Baysal, Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş insanları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Aziz Özkılıç, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akyıl’ın da aralarında bulunduğu işveren grubu, 19 Haziran Salı günü Diyarbakır’dan Frankfurt’a uçacak.

“Seferlerin başlayacak olması Diyarbakır ve Avrupa arasında bir köprüdür”

DİSİAD Başkanı Burç Baysal, organizasyonu DTSO ve DİSİAD olarak organize ettiklerini ifade ederek, “Gerek ekonomik, gerek sosyal ilişkiler açısından Almanya’ya ve Avrupa’ya direkt ulaşım, her kent gibi Diyarbakır açısından da önemli. Avrupa’yla entegre olmuş, nüfusu 2 milyonu bulan bir kentin direkt uçuşla Almanya’ya ulaşacak olması bizler açısından çok kıymetli. Bu kadar önem arz eden bu konuyu hem kent hem ülke kamuoyuna gösterme adına bu organizasyonu düzenledik. Bu seferlerin başlayacak olması Diyarbakır ve Avrupa arasında kurulmuş bir köprüdür” dedi.

Almaya’da bir dizi görüşmelerde bulunacaklarını kaydeden Baysal, şöyle devam etti: “Ekonomik işbirlikteliğin gelişimi açısından soydaşlarımız ve Frankfurt’taki yerel yönetimlerle bir dizi görüşmelerimiz olacak. Bunların Diyarbakır’ın ekonomisine dönüşümü açısından değerlendirmeler yapacağız.”

“Seferler, kent turizmini olumlu katkı sağlayacaktır”

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akyıl, Almanya ile uçak seferlerinin başlaması için TURSAB olarak yoğun diplomasi trafiği yürüttüklerini söyledi. Frankfurt’un yanı sıra Hannover ve Dusseldorf kentlerine de Diyarbakır’dan direkt uçuşların olacağını ifade eden Akyıl, “Seferler, kent turizmini olumlu katkı sağlayacaktır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.