DİYARBAKIRLI İŞ İNSANLARINDAN FRANKFURT TİCARET ATAŞESİNE ZİYARET

DİYARBAKIRLI İŞ İNSANLARINDAN FRANKFURT TİCARET ATAŞESİNE ZİYARET
Almanya’ya çıkarma yapan Diyarbakırlı iş insanlarının temasları sürüyor. Sanayici ve iş adamları Almanya’da Türkiye’nin Frankfurt Ticaret Ataşesi Tansu Günendi’yi ziyaret ederek, bölgedeki yatırımlar ve yeni başlayan uçuşlar hakkında bilgi verdi.

 

Haber: İlyas AKENGİN

 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Diyarbakır Sanayici ve İş insanları Derneği (DİSİAD) organizasyonu ile 20’i aşkın işverenin Almanya’daki temasları sürüyor. Önceki gün Diyarbakır-Frankfurt uçak seferinin başlaması ile Almanya’ya çıkarma yapan iş insanları heyeti Türkiye’nin Frankfurt Ticaret Ataşesi Tansu Günendi’yi ziyaret etti. Heyet üyeleri ziyaret sırasında bölgenin ekonomik durumu ve yeni başlayan uçuşlar hakkında bilgi vererek destek istedi. Karşılıklı uçak seferlerinin başlamış olmasını önemsediğini belirten Günendi, her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

İş insanları tam kadro katıldı

Ticari ataşeye yapılan ziyarete Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya, DİSİAD Başkanı Burç Baysal, Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Derneği Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Aziz Özkılıç, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Diyarbakır Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akyıl, DİSİAD yönetim ve Ticaret Odası yönetim kurulu üyesi Nevin İl, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, DOGÜNKAD yönetim kurulu üyesi Sevim Vural, iş insanı Nazım Baran Vural ve iş insanı Beşir Yılmaz katıldı.

 

Sunexpress’ten bir ilk daha

Bu arada önceki gün, Diyarbakır’dan, Almanya’nın Frankfurt kentine ilk uçak seferi gerçekleşirken, bugünde Düsseldorf’dan Diyarbakır’a ilk uçuş gerçekleşti. Düsseldorf’tan yapılan ilk uçuş için yüzden fazla kişinin bilet aldığı öğrenildi. Yolcular, Diyarbakır Almanya seferlerinin direk başlamasından duydukları memnuiyeti dile getirirken, vatandaşlar hem zamandan hem de parasal anlamda tasarruf etti.

 

Vatandaşlar çok memnun

Öte yandan vatandaşlar, Sunexpress havayolu şirketi tarafından başlatılan ve haftanın 3 günü Frankfurt, Hannover ile Düsseldorf’a karşılıklı seferin planlandığı uçuşların sürekli olması temennisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.