Diyarbakırlı milli atletler Dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek

Diyarbakırlı milli atletler Dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek
Antalya da yapılacak, Dünya Yürüyüş Şampiyonasında Türkiye'yi Diyarbakır’ın olimpik sporcusu milli sporcu Meryem Bekmez ve TOHM sporcuları Şeyhmus Çapat temsil edecek.

Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Türkiye Atletizm Milli takım Antrenörü Çetin Aslan, şampiyonaya Diyarbakır'dan 3 milli sporcuyla katılacaklarını belirterek, "Milli sporcumuz Meryem Bekmez bu yarışmada olimpiyat kotası alma mücadelesi verecek, diğer iki milli TOHM sporcumuz Şeyhmus Çapat ve Harun Bilir ise Dünya Kupası Şampiyonası için mücadele edecekler. Kamp sezonumuzu çok iyi bir şekilde tamamladık. Her şey istediğimiz gibi gidiyor. Çalışmalarımıza ara vermeden ciddi bir şekilde devam ediyoruz. Sporcularımız bu yarışa çok iyi konsantre oldular. İyi bir performans sergileyip ülkemizi en iyi şekilde temsil edip 2024 Paris Olimpiyat Kotası almak istiyoruz" dedi.

21 Nisan 2024 tarihinde Antalya'da yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonasına Diyarbakır’ın olimpik sporcusu milli sporcu Meryem Bekmez ve TOHM sporcuları Şeyhmus Çapat ve Harun Bilir Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmek ve aynı zamanda olimpiyat kotası alma mücadelesi için yarışacak.

diyarbakirli-sprcular-1.jpg

TAF Başkanı Çintimar: Olimpiyata yaklaşık 80 kota verilecek

Antalya'da 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Dünya Yürüyüş Şampiyonası öncesinde yarışmanın yapılacağı, "EXPO 2016 Antalya" alanındaki hazırlıklar tamamlandı. 52 ülkeden 431 sporcu, Pazar günü yapılacak olan yarışmada bir yandan kürsüye çıkmak, bir yandan da Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için kota almak için mücadele verecek. Bu organizasyonda 20 km yarışlarında 90'ı kadın toplam 198 sporcu, U20 kategorisi 10 km yarışında ise 50'si kadın toplam 106 sporcu boy gösterecek. Dünya Atletizm Birliği (WA) tarafından ilk kez bu şampiyonada düzenlenecek olan MIX bayrak yarışında ise 127 sporcu yer alacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, Antalya'da yapılacak, Yürüyüş Dünya Şampiyonasının, olimpiyatta yarışacak olan 25 yürüyüş takımının 23'ünün seçileceği bir yarışma olduğunu belirterek, "Bu yarışmada olimpiyata yaklaşık 80 kota verilecek. Antalya'da gerçekleştirileceğimiz Dünya Yürüyüş Şampiyonası şu an itibarıyla 1600 akredite sporcu, idareci, yönetici ile organizasyona hazır pozisyonda çalışmalarımız devam ediyor. Antalya'da yapacağımız Yürüyüş Dünya Şampiyonası aynı zamanda olimpiyatta yarışacak olan 25 yürüyüş takımının 23'ünün seçileceği bir yarışma. Bu yarışmada olimpiyata yaklaşık 80 kota verilecek. Verilecek olan bu 80 kota ile olimpiyatta ortalama ferdi branşlarla birlikte 100 sporcunun yarışabileceği bir atmosferi sağlamış olacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.