Diyarbakırlı Şampiyon Karateciler TRT Kürdi'de

Diyarbakırlı Şampiyon Karateciler TRT Kürdi'de
Rize ilinde yapılan Türkiye Ümit Genç 21 Yaş Altı Karate Şampiyonasında üçüncü olarak bronz madalya kazanan Diyarbekir Spor Kulübü lisanslı Milli Karatecisi Sena Kızılaslan ve Ece Erdoğan ile beraberindeki hocaları Türkiye Karate Milli Takım Antrenörü Mehmet Yazar, Ankara TRT Kurdî’deki Dawiya Hefte (Hafta Ardından) programına katıldılar.

Tigris Haber- Rize ilinde yapılan Türkiye Ümit Genç 21 Yaş Altı Karate Şampiyonasında üçüncü olarak bronz madalya kazanan Diyarbekir Spor Kulübü lisanslı Milli Karatecisi Sena Kızılaslan ve Ece Erdoğan ile beraberindeki hocaları Türkiye Karate Milli Takım Antrenörü Mehmet Yazar, Ankara TRT Kurdî’deki Dawiya Hefte (Hafta Ardından) programına katıldılar.

 

TRT Kurdi kanalının yayınlanan “Dawiya Hefte” programında canlı yayın konuğu olan Diyarbakırlı Milli Karatecileri Sena Kızılaslan, Ece Erdoğan ve Türkiye Karate Milli Takım Antrenörü Mehmet Yazar ile birlikte katılım sağlarken, Türkiye Karate Şampiyonu olan iki karateci Sena, fazla kilosundan dolayı Ece ise spor yaz kurslarında keşfedildi. İki Milli karateci ortak görüşleri ise Dünya, Avrupa ve Olimpiyat Şampiyonasında mücadele etmek olarak ifade ettiler.

 

SENA KİLO İÇİN GELDİ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

 

Milli Takım Antrenörü Mehmet Yazar, şampiyon sporcuları Sena Kızılaslan ve Ece Erdoğan ile yalnız kalmadığını kulüpte 12 tane daha Milli sporcu ve Türkiye dereceli sporcularında olduğunu ifade ederek, “Sena Karate sporuna babası tarafından çok fazla kiloludur diye bana getirildi. Sadece kilo versin diye ama biz Sena’nın antrenmanlarında hırsını ve yeteneğini keşfettik. Babasına dedik, Sena’ya destek verin gelecekte bu kızımız Türkiye şampiyonasında derece yapacak kabiliyete sahiptir. Siz ailesi olarak destek verin yeter, ailesi tüm desteklerini vermekten geri kalmadılar. Sena iki yıl gibi kısa sürede Türkiye Yıldızlar Karate Şampiyonu oldu. Başarı sadece sporcu, ya da antrenörden kaynaklanmıyor tüm herkesin destek olması gereklidir destek olunmasa köprünün bir ayağı eksik kalır” dedi.

 

ECE SPOR YAZ OKULUNDA KEŞFETTİK

Yazar,  “Bu konuda en büyük destek veren Diyarbakır Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürümüz Mehmet Demir, Spor Şube Müdürümüz Akın Erim ve Personel Şube Müdürümüz Burhan Gül’e saygılarımı sunar teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Ece Erdoğan gibi başarılı sporcuları Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüzün yapmış olduğu ve başlatmış olduğu spor Yaz Kursundan Keşfettik. Ece, Sena kadar şanslı değildi çünkü Ece’nin ailesi Ece’nin karate sporunu yapması istemiyordular. Hiç destekte vermediler, ancak biz anne ve babasını ikna etmek için çok zorluk çektik. Sonunda ikna olan ailesi Ece’nin de Türkiye Şampiyonası’nda derece aldığını görünce destek vermeye devam ettiler. Bu iki sporcumuz başarılarından dolayı Sena Kızılaslan Diyarbakır Özel Mektebim Kolejinde Ece Erdoğan ise Diyarbakır Özel Bilnet Okullarında Yüzde Yüz Burslu olarak okuma şansıda yakalamış oldular” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.