‘Diyarbakırlı Tostao’yu Kaybettik

‘Diyarbakırlı Tostao’yu Kaybettik
Dünyaca ünlü Brezilyalı eski futbolcu Tostao’ya benzerliği nedeniyle “Tostao Mehmet” lakabıyla bilinen Diyarbakırlı teknik adam ve eski futbolcu Mehmet Karaoğlan,uzun süredir mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti.

 

Ölümü spor camiasında üzüntü ile karşılanan deneyimli spor adamı,Cuma namazından sonra Mardinkapı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Tam Bir Spor Emekçisiydi

Gazeteciliğe başladığım yıllarda tanıştım kendisiyle.Çok mütevazi,işinde disiplinli ve özverili,kendisini memleketine hizmet etmeye adamış bir yapısı vardı.

Diyarbakır spor camiasının değeri bilinmeyen emekçilerindendi. Uzun yıllar amatör kulüplerde forma giydi,faal futbolculuğu bıraktıktan sonra bu defa antrenör olarak spora hizmetini sürdürdü. Bir çok futbolcu yetiştirdi,profesyonel liglerde Diyarbakır takımlarından Telekomspor,Kayapınar Belediyespor,Büyükşehir Belediyespor (şimdi ki Amedspor),Erganispor,Ayspor gibi ekipleri çalıştırdı. Emekli olduktan sonra eşinin tedavisi için Ankara’ya yerleşti,eşi vefat ettikten sonra bu kez kendisi amansız hastalığa yakalandı.

Fedakarlık,Hizmet Ve Vefasızlık

Bir süredir kanser tedavisi görüyordu,ameliyat oldu ama iyileşmedi. Ve dün gece sabaha doğru Ankara’da hayata gözlerini yumdu. Dünyaca ünlü Brezilyalı eski futbolcu Tostao’ya benzerliği nedeniyle “Tostao Mehmet” lakabıyla biliniyordu. Hastalık sürecinde, uzun yıllar hizmet ettiği, ve belki de hayatını feda ettiği spor camiasından beklediği desteği göremeyerek bir çok emekçi spor adamı gibi bu vefasızlığın en acısını yaşayan Diyarbakır’ın Tostao’su Mehmet Karaoğlan,vasiyeti üzerine Cuma namazından sonra memleketi Diyarbakır’da Mardinkapı Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Spor Camiasından Taziye Mesajları

Mehmet Karaoğlan’ın vefatından sonra spor taban birlikleri ve  bazı spor adamları taziye mesajlarını yayınladı.

(Güneydoğu Spor Yazarları Derneği):” “Tostao Mehmet “ lakabı ile bilinen,Diyarbakır’da uzun yıllar TÜFAD Şube Başkanlığı yapmanın yanı sıra profesyonel liglerde Diyarbakır Telekomspor,Diyarbakır Ayspor,Erganispor,Kayapınar Belediyespor ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor gibi takımlarda teknik adamlık yapan Mehmet Karaoğlan’ın bir süreden beridir tedavi gördüğü Ankara’da hakkın rahmetine kavuştuğunu üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Merhum Mehmet Karaoğlan hocamıza Allah’tan rahmet,sevenlerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Mehmet Karaoğlan’ın cenazesi Cuma namazından sonra Diyarbakır Mardinkapı Mezarlığı’na defnedilecektir.”

ASKF Ve Tüfad’tan Açıklama

ASKF Başkanı Remzi Dayan :”Spor camiasının gerçek emekçilerindendi. Yeri kolay dolmayacak bir büyüğümüzdü. Uzun yıllar hem eşi hem kendisi amansız bir hastalık sürecini yaşadı. Vefatı hepimizi üzdü. Kendisine Allahtan rahmet,sevenlerine başsağlığı diliyoruz.”

TÜFAD Şube Başkanı A.Samet Karakaş :”TÜFAD başkanlığını da yaptı ve önemli hizmetleri oldu. Derneğin şekillenmesinde önemli payı var. Memletine karşılık beklemeden,fedakarlıkta bulunarak hizmet etti. Mekanı cennet olsun.”

Masterler Birliği Başkanı Veysi Akar : ”Böyle değerler ve emekçiler kolay yetişmiyor. Paranın olmadığı zor dönemlerde futbolcu yetiştirdi,takımları çalıştırarak hizmet etti. Keşke değerlerimizin kıymetini bilsek ve anlayabilsek. Mehmet hocamıza Allah’tan rahmet diliyoruz.”

Haber: Saffet Azbay

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum