Diyarbakırlılar, Okkan’ı unutmadı

Diyarbakırlılar, Okkan’ı unutmadı
24 Ocak 2001’de uğradığı suikast sonucu şehit edilen Diyarbakır eski emniyet müdürü Ali Gaffar Okkan’ın ölüm yıl dönümüydü.

Diyarbakırlıların acısı ve Okkan’a olan sevgisi 17 yıl önceki gibi tazeydi. Sosyal medyada günün konusu Okkan’la ilgili paylaşımlar oldu. O dönemin Diyarbakırsporlu futbolcularından taraftarlara,gazetecilerden eski yöneticilere kadar binlerce kişi Okkan’ı anan paylaşımlar yaptı. Bir çok kişi profilini Ali Gaffar Okkan yaptı. En fazla paylaşılan sözler Okkan’ın ölmeden önceki son röportajında yer alan “Ben sapına kadar Diyarbakırlıyım ve Diyarbakırsporluyum” sözleri ile Çınar’da ziyaret ettiği bir okulun tahtasına yazdığı “Şampiyon Diyarbakırspor” yazısı oldu.

300’e Yakın Çocuğa İsmİ Verildi

Vefatından önce kendisine olan sevgiden dolayı isminin verildiği 300’e yakın çocuğun yanı sıra Diyarbakırspor Azrailler Grubu da Okkan’ı suikaste uğradığı Sezai Karakoç Bulvarı’nda andı.

Okkan için resmi internet sitesinde anma mesajı yayınlayan Diyarbekirspor ise Pazar günkü Erzincan maçına anma pankartı ile çıkacak.

Saffet Azbay/Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.