Diyarbakırlıyı, karpuza küstürdüler

Diyarbakırlıyı, karpuza küstürdüler
 Özel Haber
Karpuzuyla ünlü Diyarbakır'da vatandaşlar, yaşanan ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve düşük alım gücü nedeniyle kilosu 50 liradan satılan karpuzu alamaz hale geldi.

Mümin AĞCAKAYA

TİGRİS HABER - Karpuzuyla ünlü Diyarbakır'da vatandaşlar, yaşanan ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve düşük alım gücü nedeniyle kilosu 50 liradan satılan karpuzu alamaz hale geldi. Karpuzu bütün olarak satamayan esnaf ise çareyi karpuzu dilimleyerek, satmakta buldu.

karpuz-dilimle-satiliyor.jpgHayat pahalılığı insanların yaşamlarını derinden etkilemeye devam ediyor. Önceki senelerde taneyle alınıp yenilen karpuzları almak, artık eskisi gibi kolay değil. Bunun için pazara haftalık alışverişe gidenlerin ceplerini para ile doldurması gerekiyor. Karpuzun en çok yetiştiği yerlerden biri olan Diyarbakır'da pazara gidenler, karpuzun kilosunu sorunca, şaşkına dönüyor. Fiyatının 50 lira olduğunu öğrenen vatandaşlar, ya bakıp geçiyor, ya da bir dilim alıyor. Bir çok insan, karpuzun yetiştiği yerde yemek için fiyatının düşmesini bekliyor. Kilosu 50 liradan satılan karpuzların bir dilimi ise en küçüğü 2 kilo geliyor. Yani bir dilim karpuz almak isteyen vatandaş, karşılığında 100 lira vermek zorunda kaldı.

karpuz-dilimle-satiliyor2.jpg

Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, "Kendi memleketimizde, karpuzun ana vatanında bizi de karpuza küstürdüler" diyerek, yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyondan dolayı düşen alım gücünü gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum