DİYARBAKIRSPOR’UN ARSASI DEVLET ALACAKLARINA GİDECEK

DİYARBAKIRSPOR’UN ARSASI DEVLET ALACAKLARINA GİDECEK
Diyarbakırspor’a 2004 yılında bir vatandaş tarafından bağışlanan 100 dönümlük arsa,devlet kurumlarının alacaklarını karşılamak üzere bu kurumların talebiyle satışa çıkarıldı.

 

 

 Satış işleminin arkasında arazi üzerinde icrası olan bazı eski yöneticilerin de olduğu iddia ediliyor.

Tesis Yapılması İçin Hibe Edildi Ancak..

2004 yılında dönemin valisi Efkan Ala ve dönemin Diyarbakırspor yönetiminin girişimleriyle kulübe tesis yapılmak üzere  bir vatandaş tarafından hibe edilen 100 dönümlük arsa ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Şanlıurfa yolu Yolboyu köyü mevkisinde bulunan 469/632 parsel no’lu 100 dönümlük arsa,kulüpten alacağı olan kurumların talebiyle Diyarbakır 5.İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı. Satış işleminin arkasında kulüpten alacağı olan ve icra sıralamasında ilk sıralarda olan bazı eski yöneticilerin de olduğu iddia ediliyor. Ancak arsanın satış bedeli devlet alacakları karşılandıktan sonra kalmadığı takdirde bu hesabı yapan eski yöneticilerin hesapları suya düşecek.

 

 

Öncelik Devlet Alacaklarında

İlk satış talebi Spor Genel Müdürlüğü’nden geldi. Spor Genel Müdürlüğü,350 bin TL dolayındaki alacakları için yasal işlem başlatarak arsanın satışını talep etti. Bu talebi kabul eden Diyarbakır 5.İcra Dairesi,bu talebi 5.sıraya koydu. Spor Genel Müdürlüğü’nden sonra SGK,Maliye başta olmak üzere diğer kurumlar da alacaklarını arsa üzerinden tahsil etmek üzere harekete geçti. Bu kurumların talebi de İcra Müdürlüğü tarafından haklı görülerek satış sırasına dahil edildi. Kanunlara göre bu tür durumlarda satışa sunulan gayrimenkullerden elde edilen para ile öncelikle devlet kurumlarının borçları  ödeniyor,para artması halinde personel ve diğer kalemlere ödeme yapılıyor.

Devlet Alacakları Satışla Bitecek

Önümüzdeki günlerde açık artırma veya pazarlık yoluyla satılacak arsa üzerinde Maliye ve SGK 4.3 milyon TL,Spor Genel Müdürlüğü 350 bin TL,personel 1.1 milyon olmak üzere yaklaşık 7.5 milyon TL devlet kurumları alacakları talebi olduğu öğrenildi. Arsanın satış bedeli için 4 milyon ile 7 milyon arasında değişen satış değerinden söz ediliyor. Arsa satılması halinde şu an 2.Amatör’de olan Diyarbakırspor’un devlet kurumlarına borcu kalmayacak.

 

Kamu Davasına Devam

Öte yandan Diyarbakırspor’u zarara uğratan yönetici ve işlemlerle ilgili yargı süreci de kamu davası şeklinde devam ediyor. Davaya Diyarbakırspor’un tüzel kişiliği veya vatandaş bazında müdahil olan olmadığı sürece dava kamu davası olarak sürerken,bir çok eski yöneticiye zimmet çıkarıldı. Dava sonunda Diyarbakırspor’un önemli bir borç yükünden kurtulması bekleniyor. Bu durumda yarım asırlık mazisi olan ve tarihi başarılara imza atan Diyarbakırspor isminin yeniden liglerde temsil edilmesinin önü açılacak.

Saffet Abay/Dilek Akin-Özel Haber

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.