Diyarbakırspor’un Kritik Davası 4 Haziran’da

Diyarbakırspor’un Kritik Davası 4 Haziran’da
Bir zamanlar Süper Lig’de mücadele ederken kötü yönetilerek amatöre kadar düşürülen Diyarbakırspor’un yeniden ayağa kalkmasına neden olabilecek kamu davasında karar duruşması 4 Haziran’da yapılacak.

 

Davada, efsaneyi zarara uğratanlarla ilgili önemli kararların ve cezaların çıkması bekleniyor.

50 Yıllık Çok Önemli Bir Mazi

Diyarbakırspor, 24 Haziran 1968 tarihinde kentin iki önemli kulübü Yıldızspor ve Diclespor’un birleşmesiyle kuruldu. 1975-76 sezonunda 3.Lig’den 2.Lig’e, 1976-77 sezonunda da 2.Lig’den 1.Lig’e (şimdiki adıyla Süper Lig)  yükselerek Türkiye’de 2  yıl üst üste ara vermeden lig çıkan ilk, dünyada da bunu başaran ikinci kulüp olarak tarihe geçti. İki kez Türkiye Kupası’nda yarı final oynadı, 1978-79 sezonunu 1.Lig’de 5.tamamladı,Doğu ve Güneydoğu’dan 1.Lig’e yükselen ilk takım oldu, aynı zamanda bir sezonda Galatasaray,Fenerbahçe,Beşiktaş ve Trabzonspor’u yenen ilk Anadolu takımı ünvanını kazandı.

İlklere İmza Atan Kulüptü

5 kez Süper Lig’e (eski adıyla 1.Lig) yükseldi, bu ligde 12 sezon mücadele etti,2003-2004 sezonunda Beşiktaş’ın 47 maçlık namağlup ünvanına son veren kulüp olmak gibi bir çok ilke imza attı.

Ne varki Doğu ve Güneydoğu’nun ortak paydası olan efsane kulüp 2010 yılından itibaren içine girdiği borç batağı ve yönetim krizlerini aşamayarak amatör lige kadar geriledi. 2011 yılında açılan kamu davası ve kulübün zarara uğratılması davası yıllardır devam ediyor.

Önemli Kararlar Bekleniyor

Bir çok eski yöneticinin,çalışanın yargılandığı davada sona gelindi. Sonuçları merakla beklenen davada ana duruşmanın 4 Haziran’da yapılacağı bildirildi. Davada, bir çok eski yönetici üsülsüz işlem yaparak kulübü zarara uğratmakla, haksız kazançla sağlamakla suçlanıyor. Dava sonunda bir çok kişiye zimmet çıkarılması ya da bu kişilerin alacaklı göründükleri paralardan vazgeçmesi bekleniyor. Davada çıkacak kararlar 50 yıllık efsanenin yeniden ayağa kalkmasına neden olabilir.

1.Amatör Ligi’ne Yükseldi

Bu arada geride kalan sezonda Diyarbakır 2.Amatör Ligi’nde mücadele eden efsane Diyarbakırspor, B grubunu ikinci sırada tamamlayarak 1.Amatör Ligi’ne yükseldi. Davadan çıkacak kararlardan sonra kulüp yeni ve güçlü bir yönetimle tekrar geleceğe umutla bakabilir. Spor kamuoyu ve taraftarlar, bu yüzden 4 Haziran’daki ana duruşmayı merakla bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.