Diyarbekirspor, Bursaspor maçına çıkacak mı?

Diyarbekirspor, Bursaspor maçına çıkacak mı?
Türkiye 2'nci Ligi Beyaz Grup'ta prestij maçlarını oynayan Diyarbekirspor ile küme düşmesi kesinleşen Bursaspor, Salı günü Diyarbakır'da karşılaşacak.

Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu, seyircisiz oynanmasına karar vermesi, başka bir krize neden oldu. Diyarbekirspor yönetimi bu karara tepki göstererek, maça çıkmayacaklarını duyurdu ancak, yeşil kırmızılı ekip, maç hazırlıklarına devam etmesi, kafaları karıştırdı.

diyarbekirspor-bursaspor-1.jpg

2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Diyarbekirspor ile küme düşmesi kesinleşen Bursaspor arasında Salı günü oynanması gereken maçla ilgili alınan kararlar, krize yol açarken, taraftarların kafalarını karıştırdı. 28 Nisan Pazar günü oynanması gereken Diyarbekirspor-Bursaspor maçı, güvenlik gerekçesiyle 30 Nisan Salı gününe alındı. Daha sonra Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu Kararı ile maçın seyircisiz oynanmasına karar verilmesi, tepkiyle karşılandı. Bu karara tepki gösteren Diyarbekirspor Kulüp Başkanı Serkan Genç de yaptığı açıklamada, seyirsiz oynama kararının geri alınmaması halinde maça çıkmayacaklarını duyurması, krize yolaçtı. Diyarbekirspor yönetimi ile İl Spor Güvenlik Kurulu arasında yaşanan bu kriz, taraftarların da kafalarını karıştırdı. Maçın oynanıp oynanmayacağı ise camiada merak konusu oldu.

diyarbekirspor-bursaspor-2.jpg

Diyarbekirspor Teknik Direktörü Özcan Gökçeoğlu da, yaşanan krizle ilgili yorum yapmazken, takımının başında maç hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi. Taraftar yasağının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten Gökçeoğlu, "Spor özellikle de futbol oyunu, taraftarla güzel. Bu oyunlar insanlar, taraflar izlesin diye oynanıyor. Eğer taraftar olmayacaksa maçların oynatılmasının amacı nedir? Bu karar kulüp yönetimimizi ilgilendiren bir durumdur. Biz yeşil sahadayız. Hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Biz kendi işimize bakıyoruz. Maç gününe kadar hazırlıklarımız devam edecek. Maç günü de sahaya çıkıp en iyi şekilde mücadele etmek bizim öncelikli işimizdir. Gençlerimizle devam ediyoruz. Onlara güveniyoruz. Gelecek vadeden genç kardeşlerim var. Bu gençler bizim geleceğimize ışık tutacak, yeter ki onlara güvenmeye devam edelim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.