Diyarbekirspor’dan MHK’ya Süleyman Abay tepkisi

Diyarbekirspor’dan MHK’ya Süleyman Abay tepkisi
Diyarbekirspor, 4 gün önce Play-Offta aynı grupta yer aldıkları Anagod 24Erzincanspor-Ankara Demirspor maçını yönetmiş olan hakem Süleyman Abay'ın Tire 1922 ile yapacakları maça atanmasına sert tepki gösterdi.

3 yıl önce yine hakemliği bırakmak üzere olan Hüseyin Sabancı'nın aynı şekilde Denizli Belediyesporla oynadıkları maça atandığını ve 2.Lige çıkmalarının engellendiği belirtilen açıklamada, yaşanacak olumsuzluklardan Yusuf Namoğlu MHK'sının sorumlu olacağı uyarısı yapıldı.

İşte Olay Açıklama

Diyarbekirspor a.ş – tire 1922 spor play-off yarı final müsabakamıza; üç gün önce Erzincanspor – ankara demirspor müsabakasını yöneten Süleyman Abay atanmıştır. üst liglerde hakemlik yapan elli beş hakem varken üç gün önce şampiyonlukta en ciddi rakibimiz olan vede vermiş olduğu yanlı kararlar ile Erzincansporun kazanmasına etki eden Süleyman Abay’ın yarı final maçımıza atanması bizleri ciddi kaygı ve düşünceye sevk etmiştir.

Bu filmi üç yıl önce hüseyin sabancı olayında yaşadık. Hüseyin sabancı da bizim müsabakaya atanmadan üç gün önce müsabaka yönetmiş ve akabinde bizim denizli bld spor ile oynayacağımız müsabakaya atanmıştı. müsabakada çok üstün oynamamız ve akabinde turu atıp finale yükseleceğimiz anda uzatma dakikalarında uydurduğu penaltı ile kulübümüzün ve şehrimizin kaderiyle oynanmış ve akabinde on bin seyirci sahaya inerek büyük olaylar çıkmış takımımız hükmen mağlup edilmiştir. yaşanan bu olaylar sonunda Hüseyin sabancı hakemliği bırakmak zorunda kalmıştır. Hüseyin Sabancının hakemliği bırakması mağduriyetimizi gidermemiştir.

Aynı senaryonun tekrar yaşanacak endişesi taşımaktayız. TFF ve MHK’yı bu önemli maç öncesi ciddi şekilde uyarıyoruz. Sezon içerisinde yaşadığımız hakem hatalarıyla zaten mağdur edilip direk şampiyonluğumuz elimizden alınmıştır. Kulübümüz aleyhine verilecek yanlış ve yanlı kararlar sonrası stadı dolduran 33 bin kişinin gösterebileceği tepki ve oluşabilecek toplumsal olaylardan ve yaşanacaklardan sorumlu ve de mesul değiliz. Hassasiyet gösterilmesini bekliyoruz.

Kaderimizle oynamayı kimse aklından bile geçirmesin!

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.