Diyarkart Atm'leri Hizmete Giriyor

Diyarkart Atm'leri Hizmete Giriyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, kent genelinde 36 Diyarkart Kontör Yükleme Merkezi’nden sonra şimdi de haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren kontör yükleme ve kart satma ATM’si kuruyor.

Diyarbakır- Ulaşım Daire Başkanı Hikmet Altuğ, toplu ulaşım hizmetinde tam karta 1.25, indirimli karta 1 lira ücret avantajını sağlayan Diyarkart’ın yaygınlaşması için Diyarkart ATM’si kuruyor. Dicle Üniversitesi, Esma Ocak Parkı önü, Diyar Galeria önü, Ofis Ekinciler Caddesi, Ofis Gevran Caddesi, Şilbe Toplu Konut ve Diclekent Metropol Kavşağı’nda Diyarkart ATM’si kurduklarını belirten Altuğ, “Şu ana kadar 7 ayrı noktada Diyarkart ATM’si kurduk, üç ayrı yere daha kuracağız” dedi. Diyarkart ATM’lerinin kağıt paraları okuduğunu ve kartı olmayanlara kart verdiğini bildiren Altuğ, “Örneğin Diyarkart ATM’sine 10 lira koyduğunuzda 2 lira kart parası kesip kart veriyor ve içine 8 lira kontör yüklüyor. 5 lira ve katları para kabul ediyor. İstediğinizde paranızın üstünü de geri veriyor” diye konuştu.
Diyarkart ATM’sinin çalışmasını uygulamalı olarak gösteren Altuğ, “Diyarbakır genelinde 36 kart satış noktası bulunuyor. Ancak bunlar belirli saatlerde kapanıyor. Yurttaşın mağdur olmaması için kentin işlek noktalarına Diyarkart ATM’si kurduk” şeklinde konuştu.
Kent genelinde 14 bin 732 ücretsiz kart taşındığını, 104 bin 642 de indirimli kart taşıyan vatandaş bulunduğunu ifade eden Altuğ, 150 bin 500 kişinin de tam kart aldığını söyledi. Dar gelirli yurttaşların avantajlı olan Diyarkart almalarını öneren Altuğ, “Böylece şoför kartı ile 1.5 lira yerine 1.25 lira ile seyahat edilebilir. Hele seyahat eden öğrenci ise şoför kartı ile 1.5 lira vereceğine 1 lira ile seyahat edebilir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.