‘Diyarkart’ mağduriyeti!

‘Diyarkart’ mağduriyeti!
Toplu taşımda nakit para kalktı ancak Diyarkart’ı olmayan vatandaşlar uygulamadan habersiz olunca ortada kaldı.

HABER MERKEZİ

Diyarbakır’da 29 Mart tarihinde toplu taşımada nakit para uygulamasının kaldırılması, henüz Diyarkart almayan vatandaşlar için sıkıntılı bir durum yarattı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 1 milyon Diyarkart’ı ücretsiz olarak dağıtacağını açıklamasına rağmen vatandaşlar kart bulamayınca mağdur oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, düzenli ve sistemli toplu taşıma hizmetleri için biniş kart sistemini yaygınlaştırmak amacıyla 1 milyon adet Diyarkart’ı ücretsiz dağıtacağını açıkladı.  Toplu taşıma araçlarında nakit paranın kaldırılması için yürüten çalışmalar kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarkart’tan indirimli, tam ve ücretsiz olmak üzere 3 farklı kart sisteminin devam edeceği uygulamada herhangi bir karttan ücret almayacak.

Vatandaş ortada kaldı

29 Mart’tan bu yana toplu taşımada Diyarkart uygulaması genelleştirilirken, artık toplu taşımada nakit para kullanılmayacak. Diyarkart’ı olmayanların en kısa zaman içinde kart temin etmeleri gerekirken, Diyarkart’ı olmadan toplu taşımayı kullanmak isteyen vatandaşlar otobüslere binişte sıkıntılar yaşıyor. Diyarkart uyarısı yapan otobüs şoförleri kartı olmayanların en kısa zamanda kart temin etmeleri konusunda vatandaşları bilgilendirirken, kartı olmayan vatandaşlar ise otobüs içinde kart aramanın telaşına düşüyorlar. Otobüs içinde Diyarkart’ı bulunan vatandaşlardan kart temin etmek isteyen vatandaşların kart bulamamaları halinde ise ne yapacaklarının bilememenin şaşkınlığı içinde kala kalıyorlar. Bazı vatandaşlar uygulamayı desteklerken, bazı vatandaşlarda eleştirdi.

Vatandaşlar, yeni uygulama ile ilgili belediye yetkililerinin yeteri derecede bilgilendirme yapmadıklarını, bu nedenle mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.