DİYMED’ten Kadiroğlu’na ziyaret

DİYMED’ten Kadiroğlu’na ziyaret
Diyarbakır Yerel Medya Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Dicle Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu’nu ziyaret etti.

 

Kadiroğlu’na başhekim yardımcıları Doç. Dr. Veysi Bahadır ve Doç. Dr. Recep Dursun eşlik etti.

Diyarbakır Yerel Medya Derneği’nin kurucu üyeleri, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi, Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu’nu hastaneler ana binasındaki makamında ziyaret etti. Ziyarette ildeki yerel gazetelerin ve çalışanlarının sorunlarına ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. 

“Olumsuz algıların önüne geçilmeli”

Hastanelerimizde, Üniversitemizde ve kentimizde yapılan olumlu işlerin basında daha geniş yer bulması ve gazetecilerin bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirten Kadiroğlu, “Olumsuz algıların önüne geçilmesinde yerel basına büyük görevler düşüyor. Çok ciddi çalışmalarımız var.  Bu konuda birlikte hareket ederek, D.Ü. ve hastanelerinin daha iyi yerlere gelmesine katkı sunulabilir. Bizler bazı konuları bilmeyebiliriz. Çünkü bizim görev alanımız başkadır. Eğitim ve doktorluğun yanı sıra birde yöneticilik yanım oldu. Bazı konuları tabiri caizse çalışarak öğreniyorum. Birçok kuruluşta olduğu gibi, yerel medyanın sorunlarının olduğunu az çok tahmin ediyordum. Sizlerden de bunu öğrenmiş oldum.  Bu konuda üzerimize düşen bir şey olursa yardımcı olmaya hazırım” diye konuştu. 

İlginizden dolayı teşekkürler

Daha sonra konuşan dernek başkanı Taner Özbay ise, amaçlarının yerel basının sorunlarını gündemleştirerek, çözüm yolları aramak olduğunu söyledi. Özbay, haber kaynaklarına ulaşım konusunda kolaylıklar sağlanması gerektiğini belirterek, “Yerel basın birçok sorunla boğuşuyor. Yapacağımız çalışmalarla bu sorunları kentin tüm dinamiklerini de içine katarak çözmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla ildeki kurum ve kuruluş yöneticileriyle ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Daha sonra projelerimiz üzerinde odaklanacağız. İlginizden dolay teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. Görüşmenin sonunda medya temsilcileri ile Başhekim ve Başhekim Yardımcıları, Hastaneler Baş Müdürü ile toplu hatıra fotoğrafı çekildi. 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.