Doç.Dr.Alpaslan;”ANJİYO İLE BYPASS AŞAMASINDA KARARLAR HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Doç.Dr.Alpaslan;”ANJİYO İLE BYPASS AŞAMASINDA KARARLAR HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
Memorial Diyarbakır Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mete Alpaslan, 12-19 Nisan Kalp Haftası nedeni ile yaptığı açıklamada, kalp krizi geçiren hastaların ve yakınlarının anjiyo ile bypass aşamasındaki kararlarının hayati önem taşıdığını söyledi.

Dilek SEZER

Kalp hastalıklarının, doğası itibariyle çoğunlukla acil tedavi gerektiren hastalıklar olduğunu belirten Memorial Diyarbakır Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mete Alpaslan, hastaların ve hasta yakınlarının bu süreçte acil karar vermesi gerektiğini ifade etti. Doç. Dr. Alpaslan, "Kalp hastalarını, gelişen teknoloji sayesinde anjiyo, stent ve bypass ile çok rahat bir şekilde tedavi edebiliyoruz. Fakat hasta ve yakınlarının zaman kaybetmemeleri çok önemlidir. Çünkü tanıdan itibaren tedavi için gecikilmemesi gerek, geçen her dakika, her saat hastanın aleyhine işlemektedir" dedi.

"HASTA VE HASTA YAKINLARI TEDAVİ SÜRECİNDE DOKTORA DESTEK OLMALIDIR"
Kalp hastalıklarının zaten başlı başına riskli hastalıklar olduğunu dile getiren Doç. Dr. Alpaslan, "Hastaların ve yakınlarının sıfır riskli yol araması zaten mümkün değildir. Bu yüzden doktorun önerdiği tedavi seçeneğine olumlu bakılmalıdır. Doktorun önerdiği tedaviyi reddederek evine gitmeyi tercih eden hastaların yaşamları risk altındadır. Tıptaki teknoloji 15 yıl öncesine oranla çok iyi durumda. Bypass’ta göğüs kafesini açmadan koltuk altından küçük kesiklerle ameliyatlar gibi teknolojik gelişmeler kalp hastalıklarının tedavisini oldukça kolaylaştırıyor. Bu gelişmelere ek olarak hasta ve hasta yakınlarının doktoru iyi anlayıp tedavi sürecini yokuşa sürmemesi, soğuk kanlı olması tedavideki başarı şansını arttıracaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.