Doğal yaşam talanına karşı duyarlılık çağrısı

Doğal yaşam talanına karşı duyarlılık çağrısı
BDP Dersim İl Örgütü, Dersim'de doğal hayata ve canlı yaşamına dönük tehditlere karşı halka duyarlılık çağrısında bulundu.

DERSİM - BDP Dersim İl Örgütü, kentte doğal hayata ve canlı yaşamına dönük saldırılara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Sanat Sokağı'nda yapılan açıklamada "Vahşete ortak olmayın", "Kutsallarımıza dokunmayın" dövizleri açılarak, "Dersim'i koru doğana sahip çık" sloganı atıldı. Ardından açıklamayı yapan BDP Dersim İl Eş Başkanı Ergin Doğru, doğal yaşama dönük tehditlerin Dersim için ciddi bir sorun haline geldiğini belirterek, "Dersim coğrafyası gerek endemik bitkiler gerekse hayvan türleri açısından önemli bir alan. Buradaki canlı yaşamı Birleşmiş Milletler ve UNESCO tarafından da koruma altına alınmıştır. Coğrafyamızda bilinçli ve bilinçsiz yapılan avcılıkla doğa katliamının yanında yabani hayatında yok olmasının eşiğine gelmiş durumdayız" dedi.

'Doğal yaşama dönük saldırıları kabul etmiyoruz'

Dersimde yaşayan ve nesli tükenmekte olan canlılara dönük yaşanan vahşet ve katliam politikalarına karşı halkın duyarlılığının görmezden gelinemeyeceğini belirten Doğru, "Kaçak avcılık Dersim'de yabani hayata müdahalenin yanında Dersim doğasına yönelik saldırıdır" diye belirtti. "Kaçak avcılık üzerinden gerçekleştirilen bu katliamları Dersime dönük bir saldırı olarak görüyoruz ve kabul etmiyoruz" diyen Doğru, kaçak avcılara verilen para cezasının caydırıcılığının olmadığını söyledi. Doğru, "Katledilen canlılar Alevilik inancına göre kutsaldır. Bir hak inancı olan Alevilik coğrafyasında bunların yaşanması kabul edilemez" diye konuştu. 

Açıklama, doğal hayata ve canlı yaşamına dönük saldırılara karşı yapılan duyarlılık çağrısı ile sonlandırıldı. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.