Doğalgazla Çalışan Otobüsler Sefere Başladı

Doğalgazla Çalışan Otobüsler Sefere Başladı
Çevreci, güvenli, konforlu ve daha erişebilir ulaşım hizmetini esas alan Büyükşehir Belediyesi, satın aldığı 48 adet doğalgazlı otobüsün 22'sini törenle halkın hizmetine sundu

Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Terminali'nde düzenlenen tanıtım toplantısına, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ise, araçların doğalgazlı, çevre ve ekolojiye uygun olmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, "Biz belki bu seçim döneminde çok fazla bunları öne çıkaramadık; ama yapılan açılışların, temel atmaların her birisi bu şehrin geleceğine dair son derece önemli damgalardır. Bugün artık büyüyen Diyarbakır'ın 13 dış ilçesinde ulaşım hizmeti veren bir Diyarbakır'ın filosuna çok güçlü bir destektir." dedi.

Kışanak: Çevreci, Güvenli ve Erişebilir Ulaşım Hizmeti Verilecek

Yaptıkları çalışmalarla Diyarbakır'ı kalkındırmayı amaçladıklarını ve ekolojik yaklaşımı esas aldıklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak da, doğalgazla çalışan otobüslerin hizmete girmesiyle çevreci bir kentin adımlarının atıldığını kaydetti. Hizmete girecek araçların kent içinde güvenli, konforlu ve daha erişebilir ulaşım hizmetini yerine getireceğinin altını çizen Kışanak, araçların en büyük özelliklerinin çevreyi kirletmemesi olduğunu belirtti. Kışanak, araçların ekonomik olarak da kente büyük katkısının olacağını söyledi. Yenilenebilir enerjinin her zaman gündemlerinde olduğunu, yakın zamanda kente su veren şebekenin güneş santralini de inşa edeceklerini açıklayan Kışanak, DİSKİ'nin bu konuda çalışmalara başladığını, bir ay sonra ikinci güneş santralinin açılışını gerçekleştireceklerini bildirdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.