Doğru makyaj temizleme teknikleri ile cildinizin sağlığını koruyun

Doğru makyaj temizleme teknikleri ile cildinizin sağlığını koruyun
 Özel Haber
Makyaj ürünlerini seçerken dikkatli olmak önemli, ancak içerdikleri kimyasallardan tamamen kaçınmak mümkün değildir. Genellikle yağ bazlı olan makyaj malzemeleri, cildinizde uzun süre kaldığında cildinize zarar verebilir.

TİGRİS HABER - Ciltte kalan makyaj kırıntıları gözenekleri tıkar ve cildinizi yıpratıp yaşlandırır. Ancak doğru makyaj temizleme yöntemi ile bu durumu engellemek mümkün.

Makyajınızı çıkarmaya varsa takma kirpiklerinizi çıkararak başlayın ve cildinizin temiz olduğundan emin oluncaya kadar temizleyin. Ruj, göz kalemi, göz farı, allık ve fondöten gibi ürünleri temizlemek için öncelikle bir makyaj temizleyici kullanın. Her bir parçayı temizlediğinizden emin olmak için birden fazla yüz mendili kullanın.

Daha sonra, birkaç damla temizleme sütünü alıp yüzünüze masaj yapın. Temizleme sütü, gözeneklerdeki makyajı çözmeye ve çıkarmaya yardımcı olur. Yüzünüzü soğuk suyla iyice yıkayın ve gerektiğinde temizleme sütü uygulamasını tekrarlayın.

Cildinizde kalan son makyaj izlerini gidermek için yüz yıkama jelini kullanabilirsiniz. Bu jel, köpürerek cildi temizler ve fazla yağı giderir, böylece cilt temiz ve ferah hisseder.

Son olarak, hafif bir tonik uygulayarak makyaj temizleme işlemini tamamlayın. Alkol içermeyen bir tonik seçin çünkü tonikler cildin pH dengesini düzenlemeye yardımcı olur. Bir pamuğu yumuşak bir tonikle ıslatın yüzünüze ve boyun bölgenize uygulayarak cildinizi canlandırın ve gözeneklerinizi temizleyin.

Unutmayın! Temiz bir cilt aynı zamanda sağlıklı ve parlak bir cilt demek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.