Doğubeyazıt’ta çatışma, bir asker hayatını kaybetti

Doğubeyazıt’ta çatışma, bir asker hayatını kaybetti
Çaldıran’ın Tendürek Dağı bölgesinde askerler ile PKK’liler arasında çıkan çatışmada bir asker ile çatışma ortasında kalan İran’dan gelen otobüs şoförü yaşamını yitirdi.

 

Van’ın Çaldıran ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde PKK’liler ile asker arasında çatışma çıktı.

Çatışmada bir asker yaşamını yitirirken, çatışma ortasında kalarak İran’dan gelen bir otobüsün şoförü de ağır yaralandı. Ambulans ile Van’a sevk edilen ismi öğrenilemeyen şoför de yolda yaşamını yitirdi.

Askerlere havadan helikopterler de destek verirken, çatışmanın sürdüğü, bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda asker takviyesi yapıldığı belirtildi.

Dicle Haber Ajansı (DİHA) çatışma haberinin alınması üzerine bölgeye canlı kalkan olmak amacıyla gidenlere askerin ateş açarak geçişlere izin vermediğini belirtti.

Valilikten açıklama

Ağrı Valiliği, Doğubayazıt ilçesi Çetenli köyü Somkaya mevkiinde çıkan çatışmada bir uzman çavuşun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Valilik açıklamasında saat 11.30 sularında Çetenli Köyü Somkaya mevkiinde PKK’lilerin yoldan geçen araçların önü kesip ateşe verdiğini, olaya müdahale etmek üzere giden askerlerle PKK’liler arasında çatışma çıktığı belirtildi.

Çatışmada bir askerin ve İranlı yolcu otobüsünün muavininin hayatını kaybettiği, üç İranlı’nın da yaralandığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.