DOGÜNKAD’da Cemiloğlu dönemi

DOGÜNKAD’da Cemiloğlu dönemi
Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD), 3. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen seçimde Başkanlığa Ferda Cemiloğlu seçildi.

 

Dernek binasında yapılan 3. Olağan genel kurula eski İl Başkanı Nevin İl ve çok sayıda iş kadına katıldı. Seçim öncesi kısa bir konuşma yapan Nevin İl, “Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği olarak 3. Genel kurulumuzu dünyada dengelerin değiştiği, sınırların tartışmaya açıldığı kavramların değiştiği bir dönemde gerçekleştiriyoruz. Bilindiği üzere dünyada yaşanan sosyal siyasal ekonomik ve teknolojik gelişmeler yaşanmaktadır. Dünyada yaşanan ekonomik kriz kavramları sınırları altüst edecek derecede ülkelerin gündemlerini değiştirdi. Yaşadığımız topraklarda bu sarsıntının etkisinde. Bilgi ve teknoloji toplumu olarak adlandırılan çağımızda Türkiye’de de önemli gelişmeler yaşandı. yaşanan bu gelişmeler olumlu ve olumsuz hepimizi etkiledi.

Güvenlikli bölge olmaması bizi kaygılandırıyor

Bölgemizin son teşvik yasası kapsamına alınan 6. Bölgede olmasını, fırsatlar sunulan bölge olması anlamında olumlu görmekteyiz. Ancak bu fırsatlardan kadınların da yararlanması çok önemlidir. Sanayinin ve üretimin artması için bölgenin güvenli yatırım bölgesine dönüşmesi için daha çok çabanın ve bölgesel kararların alınması gerekmektedir. Bölgemizin hala güvenlikli yatırım bölgesi tanımlaması içinde olmaması bizleri kaygılandırmaktadır. Bütün sıkıntı ve sorunlara rağmen atılan adımları destekliyor ve sorunların kalıcı ve kesin çözümlerinin bir an önce gerçekleşmesi umudumuzu dile getiriyoruz.

 

Kadınlar için ciddi projeler gerçekleştirdik

Derneğimizin yönetim kurulu ve üyeleri, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması ve kadın erkek eşitliğinin sağlanması taleplerini; yaşamın her alanında özellikle ekonomik çalışma hayatında kadın sorunlarına bir nebze de olsa çözüm getirmesi amacıyla dile getirdik, çaba gösterdik, çalışmalar ve projeler yaptık. Bu çalışmalarımızın bir kısmını ticaret odaları ve iş dünyasıyla ortak gerçekleştirdik. Bir kısmını ise Dernek olarak kısıtlı imkanlarımızla tek başımıza gerçekleştirdik. Yeni dönemde de derneğimizin bölgede daha güçlü örgütlenme ağı ile iş kadınlarını buluşturacağını  ve çabalarımızın devam edeceğini ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bayrak yarışı olarak görüyorum

Daha sonra konuşan yeni başkan Ferda Cemiloğlu, “Bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı değerli başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bunu bir bayrak yarışı olarak görmüyorum. Biz birbirimizi tamamlamak ve deneyimlerimizi aktarmak için bir aradayız. Var olanı sürdürüyoruz, pekiştiriyoruz ve geliştiriyoruz. Girişimcilere kapımız ardına kadar açık" dedi.

Konuşmaların ardından başkanlığa Ferda Cemiloğlu, yönetim kurulu üyeliğine Sevim Vural, Leyla Kızılkaya Altun, Meral Özdemir, Nuran Marangoz, Şevlistan Ertaş, Ruken Kırbaş seçildi.

Ali VURANEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.