Doktorlardan ‘döner sermaye’ eylemi!

Doktorlardan ‘döner sermaye’ eylemi!
Diyarbakır Kadın Doğum Hastanesi’ndeki çocuk doktorları, döner sermayeden yeteri pay alamadıkları için kısa süreli iş yavaşlatma eylemi yaptı.

İl Sağlık Müdür Sait Avar, “Eylem yapan doktorlar yeteri kadar performans yapamadıkları için döner sermayeden yararlanamıyor” dedi.

Türkiye’de en çok doğum yapan hastane unvanına sahip olan ve bölgenin en büyük kadın doğum hastanesi olan Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çalışan çocuk doktorları iş yavaşlatma eylemi yaptı. Hastanenin döner sermayesinden yeteri pay alamadıklarını öne süren doktorlar ve çalışanları sabah saatlerinde randevulu hastalar dışındakilere bakmadı. Kısa süre iş yavaşlatma eylemi yapan doktorlar daha sonra hasta bakmaya devam etti.

 

sait-avar.jpg

Oda olarak konunun üzerinde duruyoruz

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Dr. Şerif Demir, “Kadın Doğum Hastanesi daha önce Eğitim Araştırmaya bağlıydı. Bir süre önce Kadın Doğum Hastanesi Eğitim Araştırmadan ayrıldı. Yani 3. basamak iken 2. basamak oldu. Faturalandırmalarda döner sermayeler düştü. Bu kadar düşük olunca hekimler sadece randevulu hastalara baktılar. Bir iki saatlik eylem yapıldı ve sonrasından görüşmeler yaptık. Yaptığımız görüşmeler sonrası doktorlarımız hastalarına bakmaya devam ettiler. Biz oda olarak konunun üzerinde duruyoruz” dedi.

Döner sermaye kaldırılmalı

Döner sermaye olayına karşı olduklarını belirten Demir, “Aslında biz oda olarak döner sermaye olayına karşıyız. Bizce performans sistemi kaldırılmalı, ne kadar ameliyat o kadar para anlayışı yanlış. Bunun yerine herkesin iyi ve insanı koşullarda çalışmasının önü açılmalı. Özlük hakları üzerinden düzenleme yapılmalı” şeklinde konuştu.

Yasal zemini yok

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Sait Avar ise, “Bir süre önce Hastaneleri ayırdık. Bu hastanenin döner sermayesi düşük olmuş. Bu döner sermayeyi biz belirlemiyoruz. Kanun dışına çıkamayız. Yasal zemini yok. Kısa süreli bir iş yavaşlatma oldu, hasta mağduriyeti yok. İş yavaşlatmayı sadece çocuk uzmanları yapmış. Çünkü bunların yeterince performans yapamadıkları için eylem iş yavaşlatıyor” dedi.

Ali VURANEL-ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.