Doktorsuzluğu sosyal medya üzerinden duyurdular

Doktorsuzluğu sosyal medya üzerinden duyurdular
Muş Devlet Hastanesinde doktor sıkıntısı yaşanıyor. Vatandaşlar, muayene için randevu alamıyor. Bazı vatandaşlar çareyi çevre illere gitmekte bulurken, bazı vatandaşlar, yaşadıkları sıkıntıyı sosyal medya hesapları üzerinde duyurarak şikâyet ettiler.

Serhat ÖZDEMİR/ Özel Haber

TİGRİS HABER - 420 bin nüfuslu Muş’ta vatandaşlar, doktor olmadığı için hastaneye gidemiyor, çevre İllerdeki hastanelerin yolunu tutuyor. MHRS randevu sisteminden aylar sonrasına randevular verilirken, hastalar, ne yapacaklarını bilemiyor. Kimi yurttaşlar ise geceden hastane koridorlarında sabah muayene fişi almaya çalışıyor.

Edinilen bilgiye göre, hastanede bir kadın doğum uzmanı bulunuyor. Kadın Doğum uzmanına gidemeyen hamile kadınlar, çareyi çevre illere gitmekte buluyor. Bazı bölümlerde de tek doktor olması nedeniyle ve doktorun izne ayrılması gerekçe gösterilerek, randevular aylar sonrasına veriliyor. Vatandaşlar, internet üzerinden şikâyetlerini bildirseler de hâlâ çözüm bulunamadığını ifade ettiler.

'Yurttaşların dile getirdiği sorunlar'

Yetkili merciler nezdinde şikâyetleri konusunda sonuç alamayan vatandaşlar, şikayetlerini sosyal medya mecraları üzerinden dile getirmeye başladı.

Sosyal medya üzerinden yapılan şikâyetler şöyle;

Esra isminde bir kadın randevu bulamadığını ifade ederek, şunları yazdı; "6 aylık gebeyim ve 6 aydır devlet hastanesinde kadın doğum polikliniği için numara alamıyorum, MHRS'den randevu aşlamıyorum. Çok sıkıldım, bu kadarda rezillik olamaz. Özel hastane desen zaten tek bir tane var. Orada da 2 aydır doktor yok, dağ başında olsak ancak bu kadar imkânsızlık olur. Bu duruma bizi düşüren her kim varsa hakkımı helal etmiyorum. Acil çözüm bulunsun, bu kadarda olmaz"

Depremzede olduğunu belirten Ruken isnli vatandaş ise, yaşadığı zorluğu şu şekilde dile getirdi;

Depremzedeyim. 1 haftadır rahatsızım. Acile sürekli gidiyorum. Kadın doğuma sıra bulamıyorum. Acil doktoru depremzede olduğunuzu söyleyin yardımcı olurlar dedi. Sabah 6 'da gelip sıra için bekledim, belki alabilirim diye. İnanılmaz bir kuyruk. Sırada belirli bir sayıda verildi. Doktor geldiğinde görüşün ona göre verelim size denildi. Doktor geldiğinde 2 kez konuşmaya çalıştım, adam dönüp yüzüme bakmaya, dinlemeye tenezzül etmedi. Sekreterlerle konuştum. Depremin üzerinden 3 ay geçti deniliyor. Asrın felaketi bu 3 ayda bitti mi? Bu yüzden mi hala evimize dönemedik. Gece 12 'den gelin sıra için bekleyin diyorlar. Çok sancım var dediğim halde yardımcı olmadılar. Gece 12' den sıra için beklemek nedir? Üstelik sıra veren sekreter tanıdıklarına numara verebiliyor. Hatta güvenlik bile gelip PC'nin başına oturup tanıdığına sıra veriyor. Bu ne rezalettir?"

Mert isimli bir vatandaş ise şunları söyledi;

"Muş devlet Hastanesi'nde göğüs hastalık polikliniği sadece bir doktor bakıyor. Tek doktor olmasından kaynaklı tüm hastalar koridorda, 20-30 kişi koridorda bekliyor. Asistanı hastalara yardımcı olmuyor. Sıra sıra deyip benden sonra gelen bir kişiyi içeri alıp muamele ettiriyor. Hep torpil, gereğini yapın lütfen."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.