Dokuz öğrenciye istismardan yargılanan öğretmen serbest

Dokuz öğrenciye istismardan yargılanan öğretmen serbest
Cinsel istismar iddiasıyla yargılanan öğretmen O.A., serbest bırakıldı. Dava ertelendi.

Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu’nda matematik öğretmenliği yapan O.A., öğrencilerine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla bir senedir tutuklu bulunduğu cezaevinden cuma günü serbest bırakıldı. Öğrencilerin annelerine şikâyet etmesi üzerine ortaya çıkan olayda, O.A.’nın kız öğrencileri sık sık öptüğü, omuzlarına ve göğüslerine dokunduğu belirtildi.

Birgün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre, öğretmenin öğrencileri istismar ettiği iddiası, H.K. adlı öğrencinin annesine şikâyet etmesiyle ortaya çıktı. Anne bunun üzerine okul müdürü ile görüşme yaptı. Bu görüşmenin ardından okul müdürü, O.A.’ya bu iddiaları sordu. İddiaları müdüre karşı kabul eden O.A., kötü bir niyetinin olmadığını, yanlış anlaşıldığını ve çocuklara baba şefkati ile yaklaştığını ileri sürdü. Daha sonra okul müdürü, konuyla ilgili okulun rehber öğretmeni ve bir müdür yardımcısını görevlendirdi. Rehber öğretmenin öğrencilerle yaptığı görüşmelerin ardından başka kız öğrencilere de aynı şekilde davrandığı ortaya çıkan O.A.’nın dosyası Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderildi. Konuyla alakalı görevlendirilen müfettişlerin incelemesinin ardından ise, O.A. görevden uzaklaştırıldı ve hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık tarafından açılan soruşturma kapsamında istismara uğrayan öğrenciler dinlendi. Ardından 28 Mayıs 2017 tarihinde sanık O.A. gözaltına alındı ve bir gün sonra da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Daha sonra hakkında dava açılan sanığın “çocuğun cinsel istismarı” suçundan 9 kez cezalandırılması istendi.

‘TÜM KIZ ÖĞRENCİLERE YAPTIĞINI ÖĞRENDİK’

İddianamenin kabul edilmesinin ardından ilk duruşma 18 Ağustos 2017 tarihinde Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanığın cinsel saldırısına uğradığı belirtilen çocuklar duruşmada ifadelerini tekrarlayarak, sanığın kendilerini öptüğünü, ısırdığını, ders çalıştırırken koltuğunun altına aldığını ve göğüslerine dokunduğunu belirtti.

Sanık ise iddiaları kabul etmedi ve “Ben de kız babasıyım. İddia edilen eylemlerde hiç bulunmadım. Öğrencilerin yönlendirilerek bu şekilde bir ifade verdiklerini düşünüyorum. Bana iftira atmış olabilirler” dedi.

2 Ekim 2017 tarihinde görülen ikinci duruşmada ise tanık olarak dinlenen Rehber Öğretmen Nalan Çokdolu, “Öncelikli olarak şikâyetçi velinin kızı ile sonra da diğer kızlarla görüşmeler yaptık. Sonra da tüm sınıflara girdik ve sanığın bu eylemlerini tüm kız öğrencilere yaptığını öğrendik” diye konuştu.

Son olarak 13 Nisan Cuma günü hâkim karşısına çıkan O.A. serbest bırakıldı. Mahkeme kararın gerekçesinde, şu ifadelere yer verdi: “Tutuklu sanık üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti mevcut delil durumu tutuklama tarihi, tutuklamadan beklenen amacın hasıl olması ve suç vasfının değişmesi ihtimali tutuklamanın tedbir niteliğinde olup en son başvurulması gereken güvenlik tedbiri olması nedeniyle tutukluluk halinin kaldırılmasına, adli kontrol uygulanmasına karar verildi.”

Bir sonraki duruşma ise 27 Haziran 2018 tarihine ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.