Dolar ve euro fiyatları rekor kırdı

Dolar ve euro fiyatları rekor kırdı
Dolar ve euro fiyatları rekor kırdı

 

Güne 3.49 seviyesinden başlayan dolar/TL, 3.5180 seviyesini görerek tarihi rekorunu kırdı. Kur, saat 12.44 itibari ile bankalararası piyasada 3.5110 seviyesinden işlem gördü.

 

Güne 3.49 seviyesinden başlayan dolar/TL yeniden hareketlendi. Kur, 3.5180 seviyesini görerek tarihi rekorunu kırarken; saat 12.44 itibari ile bankalararası piyasada 3.5110 seviyesinden işlem gördü.

 

Dolar/TL, doların küresel bazda güçlü seyri ve referandum başta olmak üzere iç siyasi gelişmelerle yukarı yönlü seyrini sürdürüyor. Kur, dün Başbakan Binali Yıldırım'ın referandum açıklamasının ardından 3.5075 seviyesini görerek yeni rekorunu kırmış; günü 3.50 civarında tamamlamıştı.

 

EURO DA TARİHİ REKOR KIRDI

 

Euro/TL de 3,7508 seviyesini görerek yeni bir rekor kırdı. Kur, saat 12.54 itibari ile 3.7405 seviyesinden işlem gördü.

 

PİYASALAR BUNLARI TAKİP EDECEK

 

Piyasalarda bugün TSİ 16.30'da açıklanacak Kasım ayına ilişkin ABD tarım dışı istihdam verilerinin küresel anlamda yön belirleyici olması bekleniyor.Ardından ise Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) takip edilecek. EKK'nın bugün saat 17.00'de toplanması bekleniyor.

 

Bugün takip edilmesi beklenen bir diğer gelişme ise uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in olası not gözden geçirmesi idi. Ancak Moody's bugünkü gözden geçirme tarihini kaldırdığını açıkladı.Piyasalar kısa süre önce Moody's'in not indirimi sonrası bugün bir adım atmasını beklemiyordu.

 

Moody's, Eylül sonunda yüksek dış finansman gereksiniminden kaynaklanan risklerin artması ve ekonomik büyüme ile politika yapıcı ve uygulayıcı kurumların zayıflamasını gerekçe göstererek Türkiye'nin yatırım yapılabilir en düşük seviyede olan kredi notunu bir kademe düşürdü.Türkiye'nin darbe girişiminin ardından 18 Temmuz'da başlatılan gözden geçirmesi Eylül sonunda tamamlanarak kredi notu Baa3 düzeyinden Ba1'e, yani spekülatif olarak adlandırılan seviyeye düşürülürken negatif olan kredi notu görünümü durağana çevrildi.

DOLARDA YENİ ZİRVELER GÖRÜLEBİLİR

 

Bankacılar bugün de kurun yeni zirvelerini test edebileceğini ABD verilerinin bunda belirleyici olabileceğini söylediler. ABD verilerinin ardından ise piyasalar EKK toplantısına odaklanacak.OPEC dün gerçekleştirdiği toplantısında 2008'den bu yana ilk defa petrol üretiminin sınırlanması konusunda bir anlaşmaya varırken, küresel petrol fiyatlarında son iki yılda yaşanan yüzde 50'den fazla kaybın ardından harekete geçti. OPEC üyesi olmayan Rusya da 15 yıl aradan sonra üretim kesintilerine katılacak.

 

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dünkü başkanlık sistemiyle ilgili anayasa değişikliği teklifini ele aldıkları görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Yıldırım, gelecek hafta AKP olarak anayasa değişiklik teklifini TBMM'ye sunmuş olacaklarını söyleyerek, "Anayasa değişikliğinde cumhurbaşkanının eğer seçilirse partisiyle ilişiği devam edecek. Meclis görüşmeleri tamamlandıktan sonra 60 gün içinde referandum öngörülüyor, her şey yolunda giderse yazın başında referandum olabilir" dedi.Referandum konusu artan siyasi tartışmalar sonucu sürecin gündemi reformlardan uzaklaştırma ihtimali nedeniyle piyasalarda endişeye neden oluyor.

 

TAHVİL BONO PİYASASI

 

Tahvil-bono piyasasında ise 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilde dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 11.12 seviyesinden gerçekleşirken, valörde son işlem yüzde 11.32 oldu. Öte yandan 11 Temmuz 2018 itfalı tahvilde ortalama bileşik faiz bugün spot kapanışta yüzde 10.55, valörde son işlemde yüzde 10.83 seviyesindeydi. (Kaynak: Hürriyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.