Domuz gribinden 11 kişi yaşamını yitirdi

Domuz gribinden 11 kişi yaşamını yitirdi
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş: 2014'ten bu yana toplam 16 kişi gripten dolayı hayatını kaybetti.

Bunlardan 11'i domuz gribi, 5'i virüsün diğer tiplerinden dolayı yaşamını yitirdi. Bilim Kurulumuz toplandı, buna göre şu anda bir salgın durumu söz konusu değil

Domuz gribi vakalarında geçmişteki yıllara oranla ciddi bir artış olmadığını ifade eden Gümüş, şöyle konuştu.

"2015 yılı itibarıyla, bize ulaşan 3 bin 117 numune gelmiştir. Bunlar içerisinde 170 vakamız H1N1 dediğimiz domuz gribidir. Bugün itibarıyla toplam 11 domuz gribi vakamız kaybedilmiştir. 2014'ten bu yana toplam 16 kişi gripten dolayı hayatını kaybetti. Bunlardan 11'i domuz gribi, 5'i virüsün diğer tiplerinden dolayı yaşamını yitirdi. Bilim Kurulumuz toplandı, buna göre şu anda bir salgın durumu söz konusu değil."

Müsteşar Gümüş, “Bilim kurulumuz herhangi bir salgın olmadığında mutabakata vardı” diye konuştu.Risk gruplarına yönelik tedbirlerin artırılacağını aktaran Gümüş, “Grip öldürücü bir hastalık haline geliyor, hızla ilerleyebiliyor” dedi. Domuz gribinden yaşamını yitirenlerin 9'u 45 yaş altı kişiler.

EL YIKAMA KONUSUNDA UYARIYORUZ

Aralık Nisan gibi dönemler yoğun dönemler. Ekstra önlemler almanız vaka sayısının kaç olmasını bekliyoruz. Bilim kurulunun vermiş olduğu rapora göre hareket ediyoruz.

Grip şu anda beklediğimiz şekilde gidiyor ama kendisinde büyük bir değişiklik yaparsa bunun gibi olaylarda ekstra önlem almamız gerekebilir. Bir risk grubu da sağlık çalışanları. Özellikle el yıkama konusunda uyarıyoruz. Bunlardan bir tanesi de hastanede mutfakta çalışan bir elemanımız. Bu bakımdan uyarıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.