Dört Ayaklı Minare Cami'nin dev çınar ağaçları risk oluşturuyor

Dört Ayaklı Minare Cami'nin dev çınar ağaçları risk oluşturuyor
Tahir Elçi’nin vurulduğu dört ayaklı Minare (Şeyh Mutahar) Cami’nin bahçesindeki dev çınar ağaçları büyük tehlike arz etmeye başladı.

TİGRİS HABER - Tahir Elçi’nin vurulduğu dört ayaklı Minare (Şeyh Mutahar) Cami’nin bahçesindeki dev çınar ağaçları büyük tehlike arz etmeye başladı. Ağaçların özellikle üst dallarının budamasına yönelik talep Sur Belediyesi’nce karşılık bulmazken, ağaçların rüzgarlı havalarda devrilmesi durumunda camiye gelen ve cami sokağında geçen vatandaşlar için büyük bir risk oluşturacağı öğrenildi.

TİGRİS HABER- (ÖZEL)- Diyarbakır’daki kayyım belediyeleri, kent merkezindeki çeşitli noktalarında tehlike arz eden ağaçların budamalarının yapmaması tepkiye yol açtı.

Diyarbakır’ın Sur İlçesindeki tarihi Dört ayaklı minare (Şeyh Mutahar) Cami bahçesindeki çınar ağaçları uzun süreden bu yana budamayı bekliyor. Budama yapılmaması nedeniyle 3-4 metreye kadar uzayan boyları ile tehlike arz ediyor.

Cami Cemaatinin budama için Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bilgi vermesine rağmen aradan geçen zamana rağmen ağaçların budanmadığı öğrenildi.

Özellikle fırtınalı havalarda büyük risk oluşturması cami cemaatini ve buradaki esnafın tepkisine yol açıyor.

Vatandaşlar, ağaçların budanması için defalarca Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurduklarının altını çizerek, “Ancak aradan geçen zamana karşın ekip gönderilmedi. Bu sokak malumunuz turistik bir yer olduğu için gündüz kalabalık oluyor. Allah korusun dalların kırılması durumunda yaralanmalar yaşanabilir. Büyükşehir Belediyesi’nden ricamız, biran önce bu ağaçların dallarının budanması istiyoruz. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.