Dört Ayaklı Minare ve çevresi açıldı

Dört Ayaklı Minare ve çevresi açıldı
Diyarbakır’da 2015 yılında Sur olaylarında ayaklarından tahrip olan tarihi Dört ayaklı Minare ve çevresi 7 yıl aradan sonra yaya geçişine açıldı. Bölgedeki tescilli tarihi binalarda restore çalışmaları devam ediyor.

TİGRİS HABER - Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, 7 yıl aradan sonra tarihi Dört Ayaklı Minare ve çevresini yaya geçişine açtıklarını, hedeflerinin Sur’da 5 milyon turist ağırlamak olduğunu ifade etti.

“Uzun bir dönemin ardından açtık”

Alanda incelemelerde bulunan, demir bariyerin kaynağını kendi eliyle açan Kaymakam Çiftçi, “Sur’un artık kapalı mahallesi kalmadı. Geçen yıl itibariyle zaten daha öncede söylediğim gibi yoktu, fakat inşaat çalışmalarının olduğu bazı yerlerde şantiye alanlarının bulunduğu noktaların kapatılması gerekiyordu. Şu anda bulunduğumuz Dört Ayaklı Minare de en önemli yerlerden birisiydi. Bugün itibariyle de Dört ayaklı Minare ve Yeni Kapıya açılan yeri bugün itibariyle de halkla buluşturuyoruz” dedi.

“Hedef 5 milyon turist”

Dört ayaklı minare ve Yeni Kapı Caddesinin turizm açısından önemli bir yere sahip olacağını ifade eden Kaymakam Çiftçi, “Yeni kapı caddemizin üzerinde bulunan işyerlerinin de kiralamaları yapıldı. İnşallah Mayıs ayı içerisinde Diyarbakır'ın yeni cazibe merkezi olacak, yeni bir fonksiyonla tekrar hayata kazandırılıyor. Burada 67 iş merkezimiz var, tamamı kiraya verildi. Burası turizm açısından da önemli bir alanı teşkil ediyor. Yeni Kapı Caddesi hem ticaret açısında önemli bir alan teşkil edecek hem de yeni yüzüyle tamamen bütün dünya milletlerine hizmet edecek. Diyarbakır’da hedefimiz olan 5 milyon turisti ağırlayacak bir konsept ile bu bölge tarih sahnesine yeniden kazandırılıyor. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. (İHA)

 

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum