Dört kuşağın özgürlük umudu: Kobanê

Dört kuşağın özgürlük umudu: Kobanê
Ailesini Suruç'a bıraktıktan sonra DAİŞ çetelerinin işgal saldırılarına karşı Kobanê direniş mevzisinde yerini alan YPG'li Cima Feyad'ın geride bıraktığı ailesi, Kobanê özlemlerini diri tutarak ayakta kalıyor.

URFA (DİHA) -  1.5 yaşındaki ikizlerinden 96 yaşındaki dedesine kadar hepsinin kulağı Kobanê'den gelecek güzel haberde. Feryad'ın eşi Vahîde Mihemmed, "Tek umudumuz özgür yarınlarda beraber yaşamak" diyor. 


DAİŞ (IŞİD) çetelerinin işgal ve katliam girişimlerine karşı tüm dünyanın gündemine oturan Kobanê direnişinde sayısız kahramanlık öyküsü barınıyor. Bunlardan bir tanesi de 26 yaşındaki Cima Feyad'ın öyküsü. Feyad İbrahim ve Rahime İbrahim çiftinin 2 çocuğundan biri olan Feyad, çete saldırılarının yoğunlaştığı sırada önce aile fertlerini IŞİD saldırılarından korumak için Suruç'a bıraktıktan sonra Kobanê'yi savunmak için yönünü tekrardan direniş mevzilerine çeviriyor. Evli ve ikisi ikiz 5 çocuk babası olan Feyad, ailenin de tek erkek çocuğu. Feyad'tan en son haberi iki hafta önce aldıklarını söyleyen ailesi, Feyad ile duydukları gururu dile getirirken, "Özgürlüğümüz ve toprağımızın savunması için burada duramadı" diyerek, Fayad ve Kobanê'ye olan özlemlerini dile getiriyor.

4 kuşağın umudu

4 kuşağın bir arada bulunduğu Feyad'ın ailesi, Suruç'ta bulunan eski ve yıkık bir evde kalarak, bir taraftan yaşama tutunmaya çalışırken, diğer taraftan özgür günlerin hayalini kuruyor. 5'i çocuk biri 96 yaşında 10 kişilik aile, kış koşullarına rağmen kapısı dahi olmayan evde kalıyor. Ailenin tüm umutları Kobanê'nin özgürlüğü için YPG saflarında çetelere karşı mücadele veren Feyad ve arkadaşlarında. Kobanê'yi ve torunu Feyad'ı biran olsun aklından çıkaramayan 96 yaşındaki dede İbrahim Îso, 1.5 yaşındaki Lina ve Mahmud isimli torunlarını bağrına basarak, kanayan yarısına derman olmasını sağlıyor. Söze dökemediği duygularına hâkim olamayan dedenin, gözünden süzülen yaşlar tüm yaşadıklarının özeti gibi. Dede, sadece Kobanê'den gelen güzel haberlere kulak kabartıyor.

umut-3.jpg

'Kobanê'de aç ve susuz yaşamaya razıyız'

Her şeyden habersiz olan sap sarı saçlar ve mas mavi gözlere sahip olan Lina ve Mahmud,1.5 ay önce kendilerine Suruç'a getirerek, mevzide yer almak için Kobanê'ye dönen babalarından bihaber, etrafa sıcak gülücükler saçarak neşe kaynağı oluyor. Aile ise, "Toprağımızda dönsek çadırda yaşamaya razıyız. Kobanê'de aç ve susuz kalalım sorun değil. Ama yeter ki toprağımızda olalım" diyor.(Diha) 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.