DOSİAD’ın kongresinde birlik, beraberlik mesajları

DOSİAD’ın kongresinde birlik, beraberlik mesajları
Yeni ismiyle, Diyarbakır Organize Sanayi İş insanları Derneği (DOSİAD) 7’inci Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimde Başkanlığa Abdurrahman Aslan getirildi. Kongreye Diyarbakır İş dünyası ve onlarca sivil toplum kuruluşu temsilcisi katı

Diyarbakır Organize Sanayi İş insanları Derneği (DOSİAD) 7’inci Olağan Genel Kurulu yapıldı. Organize Sanayi Bölgesi İdare binası konferans salonunda yapılan genel kurula Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Aziz Özkılıç, Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Sanayici İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal, Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği (GÜNTİAD) Başkanı İhsan Oğurlu ile oda ve borsa başkanları, kentteki sanayiciler ve iş insanlarının yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

DOSİAD Genel Kurulu, Şahismail Bedirhanoğlu, Abdulhalim Karavil ve Ali Ölmez Divan Kurulu’na seçimiyle başladı. Genel Kurula başkanlık eden Bedirhanoğlu, katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasına, kurul gündemini aktardı. Genel Kurulda iş dünyası ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bedirhanoğlu, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergileyen kentteki iş insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür etti.

İŞADAMLARI, İŞ İNSANLARI OLDU

Daha sonra saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Ardından Divan kurulunca tüzük değişiklikleri için oylama yapıldı. Yeni tüzüğe göre, Diyarbakır Organize Sanayici ve İşadamları Derneği ismi Diyarbakır Organize Sanayici ve İş insanları Derneği (DOSİAD) olarak değiştirildi.

“BEN HAKKIMI HELAL ETTİM, SİZDE EDİN”

Genel kurulda konuşan DOSİAD’ın eski başkanı, DOGÜNSİFED Başkanı Aziz Özkılıç, kurucusu olduğu ve 4 dönemdir başkanlığını yürüttüğü DOSİAD’taki günleriyle ilgili duygusal bir konuşma yaptı. DOSİAD Başkanlığı döneminde herkes ve kesimden destek gördüğünü anlatan Özkılıç, “Ben varsa tüm haklarımı helal ettim, sizde bana haklarınızı helal edin” dedi.

“HİZMETLERE DEVAM EDİYORUZ”

Kendilerinin Diyarbakır’a ve bölgeye hizmetlerinin bulunduğunu belirten Özkılıç, “Bu hizmetlerimizi artık DOSİAD gibi güçlü bir stk’yı da içerisine alan ve doğu ve güneydoğu’daki nitelikli tüm oda ve borsa derneklerini içerisine barındıran DOGÜNSİFED’te ilk başladığımız gün gibi aynı şevk, azim ve kararlılıkla, tüm iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde devam ettiriyoruz” dedi.

“STK’LAR İLE BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİ”

 

Sivil toplum kuruluşlarının demokratik bir ülke için vazgeçilmez unsurları olduklarını dile getiren Özkılıç, son zamanlarda bölgede gelişen olaylar karşısında STK’ların, ülkenin birlik ve beraberliği konusu başta olmak üzere, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda oldukça etkili olduklarını belirterek, “Bir hizmet üretirken, bireysellikte topluma çok fazla hizmet etme şansınız yoktur. Ancak, birlik ve beraberlikte ise üretilecek hizmetin çok daha büyük olması muhtemeldir. Son zamanlarda ülkemizin, bölgemizin ve kentimizin içerisinde bulunduğu bu durumunda göz önünde bulundurularak, tüm kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımız, sanayicimiz, eğitimcimiz, esnafımız hepimiz el ele gönül gönüle vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

TEK LİSTEYLE SEÇİME GİDİLDİ

Özkılıç’ın konuşmasının ardından divana sunulan tek liste olan, Abdurrahman Aslan, Ahmet Karavil, Mahmut Kankılıç, Necati Topalan, Tahsin Ulu, Cemal Şimşek, Murat Ergün, Gülşen Duran, Mehmet Kırıcı, Veysi Özkılıç ve Mehmet Ali Sağır’dan oluşan yönetim listesi oylanarak seçildi.

“İLERİKİ GÜNLERDE SANAYİ KONUŞACAK”

Yönetim kurulunun seçilmesiyle geçilen dilek ve temenniler bölümünde söz alan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır’ın pek açığa çıkmayan alanlarından birinin sanayi olduğunu ifade ederek, “Hem sanayide hem ihracatta ilerideki günlerde potansiyelimiz ortaya çıkacak. Bu yönde çalışmalar var ve biz bunların mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz. Diyarbakır mevcut organize sanayi bölgesine ilave ve Şanlıurfa yolundaki yeni organize sanayi bölgesi ile bununla birlikte lojiktik kent projesi var. Önümüzdeki dönemlerde sanayinin daha çok konuşacağı bu alanda DOSİAD da etkin rol alacak” dedi.

SAYAR’DAN BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

Sayar, DOSİAD’ın seçimini ve yeni yönetim kurulunu tebrik etti çalışmalarında başarılar dilerken, “Biz DTSO olarak eski yönetim ile ortak çalışmalarımızı yeni yönetim ile de sürdüreceğiz. Burada birlik ve beraberlik ortaklaşmanın önemi çok büyüktür. Biz elimizdeki her türlü imkanı seferber edeceğiz” diye konuştu.

“OSB’LERDEKİ ÜRETİM ONLARCA İNSANIN YAŞAMINA KATKI SUNUYOR”

Daha sonra söz alan Diyarbakır Sanayici İş İnsanları Derneği Başkanı ve DOGÜNSİFED Başkan Yardımcısı Burç Baysal ise, Organize sanayi bölgesinde birçok emeğin bulunduğunu ve üreticiler sayesinde üretilen bu emeklerin onlarca insanın yaşamına katkı yaptığını belirterek, “DOSİAD’ın asıl görevi bunu daha da büyütmektir” dedi.

“OMUZ TEMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Ülke ve bölge olarak sıkıntılı dönemler geçirdiklerini anlatan Baysal, bu dönemlerin birlik ve beraberlik içerisinde en az sıkıntıyla atlatılabileceğini ifade ederek, “Birbirimizle yapacağımız omuz teması bizlere çok önemli katkılar sunacaktır. Birliğin beraberliğin önemini hepimiz çok iyi biliyoruz” dedi.

ASLAN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

Baysal’ın ardından bazı sanayiciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de birlik ve beraberliğin önemini anlatan konuşmalarda bulundu. Konuşmaların ardından seçilen DOSİAD Yönetim Kurulu üyeleri tarafından, Başkan, Başkan Vekili ve Başkan Yardımcıları ile sayman seçimi yapıldı. DOSİAD Yönetim Kurulunca Başkanlığına Abdurrahman Aslan getirildi. Ahmet Karavil, Mahmut Kankılıç, Necati Topalan, Tahsin Ulu, Cemal Şimşek, Murat Ergün, Gülşen Duran, Mehmet Kırıcı, Veysi Özkılıç ve Mehmet Sağır ise yönetim kurulu üyesi olarak belirlendi.

ASLAN’DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Yönetim Kurulu’nun belirlenmesinin ardından DOSİAD’ın çiçeği burnunda başkanı Abdurrahman Aslan, teşekkür konuşması yaptı. Sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çeken Aslan, özellikle çok başarılı çalışmaları nedeniyle DOSİAD’ın Türkiye’nin özellikle bölgenin etkili STK’ları arasında yer almasında büyük emekleri bulunan önceki dönem başkan Aziz Özkılıç’a teşekkür etti.

“KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK”

Ülkenin ve bölgenin boşa harcayacak zamanının bulunmadığını aktaran Aslan, “Başkan Aziz Özkılıç’tan devraldığımız DOSİAD’ın bayrağını, çatısı altında bulunduğumuz DOGÜNSİFED ile birlikte zaman kaybetmeden ülke ve bölgenin sorunlarına çözüm ile alakalı çalışmalara başlayarak yükseğe taşımak istiyoruz” dedi.

ASLAN’DAN ÖZKILIÇ’A PLAKET

Aslan, bu çalışmalar için önceki dönem başkanı Özkılıç’tan kendisine tecrübelerini aktarmalarını istedi. Başkan Aslan konuşmasını tamamlamasının ardından eski başkan DOGÜNSİFED’in yeni Başkanı Aziz Özkılıç’a önceki dönem çalışma ve hizmetlerinden ötürü plaket takdim etti.

BİRLİK VE BERABERLİK KARESİ

Diyarbakır Organize Sanayici ve İş insanları Derneği (DOSİAD) 7’inci Olağan Genel Kurulu’nun ardından toplu fotoğraf karesi ile bölge iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları birlik ve beraberlik mesajı verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.