DTK’ dan darbe girişimi açıklaması

DTK’ dan darbe girişimi açıklaması
Yaptığı yazılı bir açıklama ile 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinin demokrasinin geleceği açsından umut verici olduğunun altını çizen Demokratik Toplum Kongresi, sokağa inen vatandaşların yol açtığı kimi olayların kaygı verici olduğunu belirtirken,

 

 Adalet Bakanlığına ise Öcalan ile bir heyetin görüştürülmesi çağrısı yaptı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından yapılan yazılı açıklama ile 15 Temmuz darbe girişiminin boşa düşürülmesinin demokrasinin geleceği açısından umut verici olduğu kaydedildi.

“15 Temmuz 2016 gece yarısı gerçekleşen askeri darbe girişiminin, Türkiye ve Kürdistan’daki bütün demokratik-toplumsal kesimlerin direnişleri ve karşı koyuşları ile bastırılması,  demokrasimizin geleceği açısından son derece önemlidir.  Umut ediyoruz ki, bu askeri darbe girişimi, devlet, hükümet,  siyasi partiler ve bütün sivil toplum örgütleri tarafından doğru algılanır, bu gelişmeyi Türkiye’de gerçek anlamda bir demokrasinin geliştirilmesinin fırsatına dönüştürler” denilen DTK açıklamasında sokağa inen vatandaşların yol açtığı kimi olayların kaygı verici olduğu vurgulandı.

DTK açıklamasının satır başları şöyle:

“İdamın yeniden gündeme getirilmesi kaygı verici”

“Ancak,  son iki gündür, yaşanan olaylar ve gelişmeler kaygı verici bir noktaya doğru evrilmektedir. Sokaklarda toplanan kalabalıkların, tekbir getirerek yaptıkları linç etmeler,  Kürtler ve aleviler başta olmak üzere farklı kesimlere saldırmaları, gözaltı ve tutuklamaların AKP iktidarını daha da güçlendirme amaçlı bir tasfiye operasyonuna dönüştürülmeye çalışılması, insan hakları ihlalleri, idamın yeniden gündeme getirilmesi vb. girişimler bizleri ciddi bir biçimde kaygılandırmaktadır.

DTK’ dan Adalet Bakanlığına Öcalan çağrısı

Askeri darbe girişimi sonrasında, Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın yaşamına dönük bir müdahale konusunda ciddi endişe ve kaygılarımız vardır. Basın ve kamuoyundaki kimi haber ve tartışmalar da, bu kaygı ve endişelerimizi güçlendirmektedir. Sokaklardaki hareketlilik ve AKP’nin söylemleri de endişelerimizi artırmaktadır. Özellikle vurgulamalıyız ki, mevcut kaos ortamında, her alanda ortaya çıkan dizginsiz ve kontrolsüz güçlerin, ne tür çılgınlıklar yapabileceklerinin de hiçbir güvencesi yoktur. Adalet Bakanlığını, halkımızın, Sayın Öcalan’ın yaşamı ile ilgili duyduğu kaygı ve endişelerini giderecek, ortada dolaşan haberlere açıklık ve netlik kazandıracak bir açıklama yapmaya ve çok acil olarak bir heyetin Sayın Öcalan’la görüştürülmesini sağlamaya çağırıyoruz.”

Haber:Dilek Sezer

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.