DTK: İddiaları reddediyor ve kınıyoruz

DTK: İddiaları reddediyor ve kınıyoruz
Diyarbakır-Demokratik Toplum Kongresi(DTK); HDP aday adayları olduğu söylenilen bazı kişilerin sosyal medya hesaplarından paylaşılan Kürt halkının ulusal şahsiyeti ve liderlerinden Şex Sait’e ilişkin iddialara dair yazılı bir açıklama yaptı.

DTK tarafından yapılan açıklamalarda şunlara yer verildi:

“ HDP listelerinden aday adayı olduğu söylenen bazı kişilerin, Kürt halkının ulusal şahsiyeti ve liderlerinden Şex Sait’e ilişkin  yaptığı kabul edilemez ve çirkin değerlendirmeler, sosyal medya hesaplarında  paylaşıma sokulmuştur. Şunun çok açık olarak bilinmesini isteriz; Şex Sait  Kürt halkının Ulusal Kurtuluş mücadelesinin  son derece önemli bir şahsiyeti ve liderlerinden biridir.

Kürt halkını gerek Türkiye Parlamentosunda, gerekse de  herhangi bir kurumunda  temsil etmek   iddiasında olanların, halkımızın siyasal ve manevi değerlerine saygılı olması,  halkımız ve onun bütün kurumları açısından son derece önemlidir,  aynı zamanda da ilkesel bir tutumudur.”

“İddiaları reddediyor ve kınıyoruz”

Demokratik Toplum Kongresi(DTK) Şex Sait’le ilgili ortaya atılan iddiaları reddettiklerini ve kınadıklarını belirterek açıklamasını söyle sürdürdü: “Halkımız ve halklarımız  adına siyaset yapma iddiasını taşıyan her kesin , bu  değerlere   saygılı olması ve değer vermesi  siyaset ahlakının ve etik değerlerin bir gereğidir. Değerlendirme açısından da bizler açısından bir ölçüdür.

Şex Sait’le ilgili ortaya atılan iddiaları reddediyor ve kınıyoruz.  Halkımızın da bu hassasiyet içerisinde değerlendirme yaptığımızı bilmesini son derece önemsiyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.