DTK: Öcalan için hazırız

DTK: Öcalan için hazırız
DTK Sağlık Meclisi, sağlık heyetlerinin İmralı'ya gitmeye her an hazır olduğunu belirterek, "Sağlık meclisimiz İmralı adasına gitme koşulları olgunlaşıncaya kadar söz konusu talebini her ay rutin bir şekilde yenileyerek bu konudaki görevlendirilmenin hass

HABER MERKEZİ

DİYARBAKIR - Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Sağlık Meclisi'nce, Abdullah Öcalan'ın sağlık durumuna ilişkin yazılı açıklama yapıldı. 

Açıklamada, insan ve toplum sağlığına zararlı yerler olan cezaevlerinin Türkiye’de “uzun sürelere yayılmış ölüm delhizleri haline geldiği” belirtilerek, “Topluma rehabilitasyon olarak gösterilen yanılgı hali, işkence durumunu gizleme çabasıdır. İzolasyon ve tecrit, sağlıksızlaşma / ölüme gitme sürecini de hızlandırmaktadır” denildi.

“Ayrıca uluslararası hukukta tanımlanan kişiye özel uygulama olmaz ilkesine rağmen on beş yıldır İmralı’da Sayın Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit,  işkence ve kötü muamelenin vardığı en üst boyuttur” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Tecrit ve izolasyon, bağışıklık sisteminde yaratığı zayıflık nedeniyle, sağlıksızlığın temel nedenidir. Türkiye’deki uygulanan bu çifte standart durumuna başta CPT olmak üzere birçok uluslararası kurum suç ortağı olmaktadır. Mevcut durumun devam etmesinde ilgili kurumların payı büyüktür. CPT iddia ettiği kendi ilkelerini ve kurallarını çiğneyerek; İmralı’ da ki ağırlaştırılmış tecrit ve izolasyona ortak olmaktadır. Yetkililerce düzenli sağlık kontrolü ve sağlık ekipmanı olduğu iddia edilse de ağırlaştırılmış tecrit koşulları, milyonlarca kişinin iradesi ve önderliği olarak işaret ettiği Sayın Öcalan’ın sağlık durumu kaygı unsuru olmaya devam etmektedir. Kürt sorununun barışçıl, demokratik yollardan çözümü ve bu süreçte toplumsal barışın sürdürülmesinde Sayın Abdullah Öcalan’ın rolü hayatidir. Bir toplumun geleceğini belirleme ve geleceğine dair karar verme iradesi, toplumun iyilik halini belirler. Kürdistan toplumu özgürlük hareketi ve önderliğiyle geleceğini belirleme kararlaşmasını yaşamıştır. Bundan dolayı önderliğinin durumu belirleyicidir. Önderliğinin sağlık durumu aynı zamanda toplumun sağlık durumunu belirler. 'Sağlığı sağlığımızdır' söylemi bunun somut ifadesidir. Bu nedenle toplum, bugüne kadar Sayın Öcalan’ın sağlığına ilişkin yapılmış tetkik ve tedaviyle ilgili ayrıntılı raporların ve olası acil durumlarda yapılacak müdahalelere dair alınmış önlemlerin kamuoyuyla paylaşılmasını talep etmektedir. Ayrıca bağımsız bir sağlık heyetinin; sağlık koşullarının incelenmesi, sağlık durumunun tespiti, olası acil durumlar için alınmış önlemlerin yerinde görülmesi toplumda var olan kaygıları giderecektir.”

"Sağlık heyetleri İmralı'ya gitmeye hazır"

Sağlık heyetlerinin İmralı’ya her an gitmeye hazır olduğunu yenileyen DTK Sağlık Meclisi, “Kürdistan toplumu, sağlıklı olabilmesi ve ortak bir vatanda özgürce yaşayabilmesi için önderliğiyle birlikte özgür olmak istemektedir. Esas olan Sayın Öcalan’ın mevcut esaret durumuna son verilip özgürlüğe kavuşturulmasıdır. Sağlık meclisimiz İmralı adasına gitme koşulları olgunlaşıncaya kadar söz konusu talebini her ay rutin bir şekilde yenileyerek bu konudaki görevlendirilmenin hassasiyetini vurgulayacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.