DTK ve HDP heyeti Cizîrê Eş başkanlarını ziyaret etti

DTK ve HDP heyeti Cizîrê Eş başkanlarını ziyaret etti
DTK, HDP ve DBP heyeti Newroz Kampı ziyaretinin ardından Cizîrê Kantonu Eş başkanlarıyla görüştü.

GIRKÊ LEGÊ -HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DTK Eş Başkanı Selma Irmak, HDP'limilletvekiller Nazmi Gür ve Erol Dora ile Mardin Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanı Ahmet Türk Avrupa Êzidî Federasyonu Eş Başkanı Leyla Ferman,ve DBP Hewlêr Bürosu Temsilcileri Cemal Coşkun ile Şilan Eminoğlu'ndan oluşan heyet, Newroz Kampını ziyaretinin ardından Cizîrê Kantonu Eş başkanları Himêdi El-Deham ve Hediye Yusiv ile de bir araya geldi. 


Yaklaşık 30 dakika süren görüşmede Eşbaşkanlar, heyetin Rojava'yı ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Heyet adına konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanı Ahmet Türk de Rojava'da halkın demokratik özerk yapılanmasının büyük dikkatle izlendiğini, Kürtler için önemli bir kazanım olduğu kadar bölgede yaşayan tüm halkların demokratik birlik ve beraberliği için de büyük bir kazanım olduğunu belirtti. Ahmet Türk, artan çete saldırıları karşısında hem Kürtler arasında hem de diğer etnik ve dini yapılarla birliğin geliştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu, Rojava'nın da buna model teşkil edebileceğini ifade etti.

Kısa süren görüşme ardından heyet,Cizîrê Demokratik Özerk Yönetimi ve Yasama Meclisi'yle de görüşme yapmak üzere Amûdê'ye geçti. 
Amûdê'deki temasları ardından DTK-HDP-DBP heyetinin Dirbêsiyê Sınır Kapısı'ndan Kuzey Kürdistan'a geçeceği öğrenildi.(Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.