DTSO HEYETİ BDDK BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

DTSO HEYETİ BDDK BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ
DTSO HEYETİ BDDK BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar başkanlığındaki heyet, bölge illerinde faaliyet gösteren firmaların finansa erişim noktasında yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi ve kolaylıkların sağlanması amacıyla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Sayar, “Bölgemiz çözüm sürecinin getirdiği huzur ve güven sayesinde yerli ve yabancı sermayeli yatırımların ilgi odağı haline gelmişti. Bu süreçte KOBİ'ler işlerini devlet teşvikleri ile büyütmek ve yeni yatırımlar yapmak amacıyla krediler çekiyor. Ancak yaşanan bu öngörülemeyen süreçle yatırımcılar kredi ödemelerinde sıkıntıya giriyor. Ülkenin önemli dinamikleri arasında yer alan bankaların bu olumsuz süreçte yatırımcılara gerekli desteği verme ve kredilerde risk analizlerinde gerekli esneklikleri sağlaması gerekiyor” dedi.

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben ise, heyetin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, sorunun elbirliği ile çözüleceğini, BDDK olarak gerekli her türlü takibin yapılacağını belirtti. Akben, süreç içinde bölgede etkilenen esnaflara yönelik kredilerin yeniden yapılandırılması için gerekli düzenlemenin yapılarak Resmi Gazete’de yayınlandığını da kaydetti.

Görüşme sonrasında heyet tarafından hazırlanan ve firmaların finansa erişim noktasında yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini içeren bir rapor, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'e sunuldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.