DTSO ‘İhracat Destek Ofisleri’ için imzalar atıldı

DTSO ‘İhracat Destek Ofisleri’ için imzalar atıldı
İhracat Destek Ofisleri İşbirliği Protokolü İmza Töreni ve Tanıtım Toplantısı yapıldı. Törene Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya katıldı.

Tigris-Haber Bakan Pekcan ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun attığı imza ile 16 ildeki 25 Oda’da İhracat Destek Ofisleri kurulacak. Söz konusu Ofisler; ihracatçı sayısının artırılabilmesini ve mevcut ihracatçıların sürekli ve düzenli olarak bilgilendirilmesini amaçlıyor.

Ankara’da yapılan törende Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ile yönetim kurulu üyesi Kadri Kazmacı katıldı.

k1.jpeg

İhracat Destek Ofislerinin kurulacağı iller ve odalar şunlar: Adana Sanayi Odası (SO), Adana Ticaret Odası (TO), Ankara Sanayi Odası (SO), Ankara TO, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Aydın TO, Balıkesir SO, Balıkesir TO, Bursa TSO, Denizli SO, Denizli TO, Diyarbakır TSO, Gaziantep SO, Gaziantep TO, Ege Bölgesi SO, İzmir TO, Kayseri SO, Kayseri TO, Kocaeli SO, Kocaeli TO, Konya SO, Konya TO, Samsun TSO, Tekirdağ TSO ve Uşak TSO.

Törende kısa bir konuşma yapan Bakan Pekcan, ihracat destek ofislerinin yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayarak, "Hedefimiz hem bu rakamları daha yukarı taşımak hem de ihracatçı olmayan ya da çok az ihracatı olan illerimizi de desteklemek. Ofislerimiz bu illerimizle kısıtlı kalmayacak. Diğer odalarımızla da destek ofisleri kuracağız." dedi.

Hisarcıklıoğlu ise, odaların, ihracatçı sayısını artırmak için firmaları bilgilendireceklerini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.