DTSO Personeli artık Kürtçe sertifikalı

DTSO Personeli artık Kürtçe sertifikalı
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından oda personellerine yönelik gerçekleştirilen ileri seviye Kürtçe eğitimi tamamlandı.

Remzi BUDANCİR

DTSO tarafından oda personellerine yönelik gerçekleştirilen ileri seviye Kürtçe eğitimi tamamlandı. KÜRDİ-DER Eğitmeni  Mem Mukriyani tarafından verilen eğitim 3 ay sürdü. Üç ayın sonunda kursiyerlere sertifikaları verildi.

Eğitim sonrasında başarılı olan personeller, Dtso yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen törende sertifikalarını aldılar. Sertifika töreninde konuşan Eğitimci Mem Mukriyani konuşmasında eğitime katılanların gösterdiği ilgi ve sağladıkları katılımın kendisini memnun ettiğini ve eğitimin, Diyarbakır'ın en önemli sivil toplum örgütü olan Dtso'da gerçekleştirilmiş olmasından da ayrıca memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

KÜRDİ-DER Genel Sekreteri İbrahim Halil Taş konuşmasında, Anadilde eğitimin önemine vurgu yaparak, herkesin anadiline sahip çıkması gerektiğini, diğer kurumların da bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğini vurguladı. Taş, anadilde eğitim için sergilediği tutum ve çalışmalardan dolayı odamız yönetimine teşekkürlerini iletti. Dtso Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Aslan, KÜRDİ-DER tarafından verilen eğitimden dolayı mutlu olduklarını belirterek, bu tür eğitimlerin yaygınlaştırılması konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.