DTSO, Rojava'ya çıkarma yapacak

DTSO, Rojava'ya çıkarma yapacak
Rojava üzerindeki ambargonun kırılması için girişimlerde bulunan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Rojava'ya çıkarma yapacak.

Yapacakları ziyaret hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şilan Elmas, AKP hükümetinin ayrımcı politikalara son vermesi gerektiğini belirterek, "Kürdistan'da ve Türkiye'de farklı standartlar uygulanıyor. Bu bir ekonomik ambargodur. Kendi özerkliğini, kendi sistemini oluşturmak isteyen bir topluma yapılan bir ambargodur" dedi. 

Diyarbakır - Rojava üzerinde uygulanan ekonomik ve sosyal ambargo devam ederken, bu uygulamanın kaldırılması için girişimler sürüyor. Savaşın sürdüğü ve El-Kaide'ye bağlı Irak-Şam İslam Devleti (İŞİD) denetiminde bulunan Suriye kentleri ile ticaret yapılırken, Rojava sınır kapılarının kapalı tutulması tepkilere neden oluyor.  

Rojava’ya giderek Ticari bir takım görüşmeler yapacak olan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, bunun için heyet kurdu. İş İnsanları ve Oda Yöneticilerinden oluşacak olan heyet, gerekli yasal işlemlerini başlattı. Konu ile ilgili bilgi veren DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şilan Elmas, Rojava'da Kürtlerin Özerk bir yönetim kurduğunu belirterek, bunun Ortadoğu'nun demokratikleşmesi açısından önemli bir örnek olduğunu söyledi.

Elmas, "Rojava ile nasıl bir ticaret hacmi yakalayabiliriz, ne tür ticari ilişkiler geliştirebiliriz. Biz bu talebimizde ısrarcı olacağız. Hükümet sınır kapıları konusunda ciddi bir adım atmazsa biz bütün gücümüzle bütün sınırı zorlayacağız" diye konuştu. Hükümetin Rojava politikası ile mesaj verdiğine dikkat çeken Elmas, "Hükümet desin ki 'ben Kürdistan bölgesini kendi vatandaşımdan saymıyorum', o zaman buradaki halk kendi özerk yönetimini oluşturur ve ekonomik yöntemlerini de ona göre belirler" şeklinde konuştu. 

 



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.