DÜ, 6 bin öğrencisini daha mezun etti

DÜ, 6 bin öğrencisini daha mezun etti
Dicle Üniversitesi (DÜ), 2015-2016 eğitim-öğretim yılı toplu mezuniyet töreni yapıldı

  DİYARBAKIR  -   Kongre Merkezinde düzenlenen törene Vali Vekili Çağrı Özpolat, Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, rektör yardımcıları, genel sekreter, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenci velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından ‘Üniversiteler Arası Halk Oyunları Yarışması’ndan 3 birincilik ve bir üçüncülükle dönen Dicle Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, “Türkiyem” adlı oyunlarını sahneledi.

  Mezun olan öğrenciler adına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Özgür Tepe ile Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi öğrencisi Serap Ören törende birer konuşma yaptı ve mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

  Törende konuşan rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, 38. mezuniyet yılında 6 bin öğrenciyi mezun etmenin coşku ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bugün hem mezunlarımız, hem aileleri, hem de üniversite hocaları olarak bizlerin yıllar boyu verdiği emeklerin hasat günü” dedi.

  Saraç, akademisyenlere ve ailelere verdikleri emek ve çaba için teşekkür ederek, mezun olan öğrencilere de mezuniyetlerinin bir dönemin son noktasını oluşturduğunu, hayatları boyunca devam edecek yeni bir dönemin de başlangıcını oluşturduğunu ifade etti. Saraç, “Unutmayınız ki, ülke olarak sahip olduğumuz maddi ve manevi tüm varlığımız sizlere emanettir. Sorumluluğunuz ağır, ama bir o kadar da keyifli ve onurlu bir hizmet yolculuğudur” diye konuştu.

  Yapılan konuşmaların ardından spor müsabakalarında başarı elde eden ve dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi. Daha sonra Rektör Saraç ve Vali Vekili Çağrı Özpolat, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında dereceye girenlere diplomaları ve plaketleri verdi.

  Okullarını başarıyla bitirip mezun olmaya hak kazanan ve diplomalarını alan öğrenciler, birlikte kep fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı. Tören, düzenlenen kokteyl ve çekilen halaylarla son buldu.

Haber:Dilek Sezer

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.