DÜ Hastaneleri "Ulusal Kalite Hareketi"ne katıldı

DÜ Hastaneleri "Ulusal Kalite Hareketi"ne katıldı
Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri, Türkiye Kalite Derneğinin (KalDer) 1998'den bu yana ulusal kalite bilincinin yaratılması, geliştirilmesi ve toplam kalite yönetimi ile "mükemmellik modeli"

 uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla yürüttüğü ''Ulusal Kalite Hareketi''ne katıldı.

DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan DÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Türkiye Kalite Derneği üyeleriyle "Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi"ni imzalamak için bir araya geldiklerini söyledi.

Yönetim olarak göreve başladıktan sonra kalite yolunda ciddi ve önemli adımlar attıklarını dile getiren Kadiroğlu, amaçlarının verilen sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak olduğunu belirtti.

Başhekim Kadiroğlu, kalite ve mükemmel hizmetin uzun bir yolculuk olduğunu ifade ederek, bu yolculukta ekip çalışmasının önemine değindi.

"Fedakarca çalışan bir ekibimiz vardır. Bu, hedefe ulaştıktan sonra duracak bir olay değil. Çünkü kalite ve mükemmelliğe sürdürülebilirlikle ulaşılabilir. Sağlık Bakanlığının sağlıkta kalite standartları, sağlıkta akreditasyon standartları ve KalDer'in benimsediği 'Avrupa Kalite Vakfı Mükemmellik Modeli' çerçevesinde çalışıyoruz." diyen Ali Kemal Kadiroğlu, her işte olduğu gibi DÜ Hastanelerinin sağlık hizmeti sunumunda da bir kalite standardının olması gerektiğini aktardı.

Bünyelerinde kurdukları kalite ve akreditasyon strateji geliştirme birimleri tarafından çalışmalar yapıldığını anlatan Kadiroğlu, bu çalışmalarla hastanelerde Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu kaliteli hizmeti sunmayı hedeflediklerini dile getirerek, "Amacımız hasta, hasta yakını ve çalışan memnuniyetini sağlamak, başka kurumlara örnek olmaktır." diye konuştu.

KalDer Mükemmellik Ödülü Sekreteri Burçin Gün, DÜ ile "Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi"ni imzalayarak DÜ'nün mükemmellik yolculuğunun kararlılık adımını başlatmış olduklarını söyledi.

Mükemmelliğin sürekli iyileştirme, hastalara, topluma mükemmel katkılar sunmak olduğunu belirten Gün, şöyle konuştu:

"Mükemmellik düsturunu, sürekli iyileştirme, daha iyi yapma peşinde olmayı bir yaşam biçimi olarak benimsiyoruz. Bu kültürü başkalarına da benimsetme konusunda örnek bir çabaya gireceğiz. Bu attığımız imzalarla KalDer'in mükemmel kültürüne bir kurum daha kazandırmış oluyoruz. Ülkemizde rekabet gücünün yükselmesine önemli bir katkı sağlamış oluyoruz."

Törende konuşmaların ardından Başhekim Kadiroğlu ile KalDer Mükemmellik Ödülü Sekreteri Gün tarafından "Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi" imzalandı.(AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.