DÜ’de AİDS ve EBOLA hastalığı tartışıldı

DÜ’de AİDS ve EBOLA hastalığı tartışıldı
Tıp Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen panele sağlık bölümü çalışanı ve öğrencileri katıldı.

Saka  2013 yılı verilerine göre dünyada 35 milyon kişinin HIV virüsü taşıdığını ve 1.5 milyon kişinin AIDS’e bağlı hastalıklar nedeniyle öldüğünü söyleyen Saka, vakaların genellikle 15-39 yaş arasında olduğunu, erkeklerde daha çok göründüğünü ve herkesin HIV testi yaptırmasının gerekliliğini belirtti.

Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen de  Türkiye’de 2013 yılı verilerine göre kayıtlı hasta sayısının 7.500 olduğunu ve tedavide erken teşhisin önemli olduğunu söyledi. “Tedavideki amacımız, yaşam süresi ve hayat kalitesini artırmak, hücre sayısını 200’ün üzerine çıkartmak- fırsatçı enfeksiyonları engellemek ve Dünyada HIV yayılımını azaltmaktır.

Son olarak söz alan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji A.B.D öğretim üyesi Doç. Dr. Recep Tekin, “Ebola” hakkında konuştu. Tekin, ebolanın son 40 yılın en tehlikeli salgınlarından biri olduğunu belirterek, “virüsünün vücuttaki belirtilerini baş ağrısı, kas ağrısı, aşırı halsizlik, bulantı, ishal ve kanamalar olarak sıralayarak, hastalığın hızlı bir şekilde bulaşmasından ötürü gerekli önlemin alınması gerektiğini ve gerekmedikçe birebir temasta bulunulmaması gerektiğini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.